chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

 
 

Πόρος

Tudástár a közösségi művelődésben I. kötet: A közösségi művelődés képzési és továbbképzési rendszere

Γλώσσα: HU

Αναρτήθηκε από Györgyi Bajka

A Nemzeti Művelődési Intézet fontos küldetése, hogy a közösségeket képessé tegye saját értékeik felismerésére és az ebből adódó lehetőségek kiaknázására. Ennek támogatására képzések, tudásmegosztó alkalmak és képzésfejlesztés révén szeretné a megfelelő szakmai utánpótlást biztosítani. Ezek a szakmai képzések hozzájárulnak a kulturális szakma humánerőforrás-fejlesztéséhez, a közösségi művelődés területén tevékenykedő munkatársak szakmai aktivitásának fokozásához, az intézmények hatékonyabb működéséhez, az élethosszig tartó és az élet teljes körére kiterjedő, tanulást elősegítő tevékenységek és szolgáltatások hatékonyságának növeléséhez. A Nemzeti Művelődési Intézet 2017-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával elektronikus tananyagokat készít, amelyek létrehozásával elő kívánja segíteni a képzések tanulási folyamatait, létrehozta a „Tudástár a közösségi művelődésben” sorozatot.

A közösségi művelődés képzési és továbbképzési rendszere kötetben összefoglaló olvasható a felnőttképzés elméleti hátteréről, a legfontosabb fogalmakról, színterekről, az irányítási és intézményrendszerről, a képzési és továbbképzési lehetőségekről. Fontos része a munkának a közösségi művelődés terén dolgozók számára elérhető képzési lehetőségek áttekintése, mind felsőoktatási, mind szakképzési megközelítésben.

Συντάκτης(-ες) πόρου: 
Juhász Erika
Pete Nikoletta
ISBN: 
978-963-651-509-6
Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τετάρτη, 10 Οκτώβριος, 2018
Γλώσσα εγγράφου
Είδος πόρου: 
Ευκαιρίες και πόροι
Χώρα:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn