chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

OBUKA ZA PROCJENU VRIJEDNOSTI KAPITALA

17/08/2019
Γλώσσα: HR

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) vrši stručnu obuku procjenjivača nepokretnosti u Crnoj Gori već sedmu godinu zaredom i prepoznat je kao lider u državi kada je edukacija procjenjivača u pitanju. Sada, po prvi put ove godine, počinje sa stručnom obukom za procjenu vrijednosti Kapitala. Cilj je da se razvije i ovaj segment procjenjivačke struke u Crnoj Gori i da pritom unaprede poslovni i ekonomski ambijent u zemlji. Takođe se trude da stvaraju kvalifikovane procjenjivače čije su procjene konzistentne, transparentne i objektivno urađene po evropskim standardima i ulivaju povjerenje krajnjih korisnika.  

Kao prva asocijacija iz Crne Gore, IOPCG je od 2013. godine članica panevropske orgranizacije procjenjivača TEGoVA - The European Group of Valuers’ Associations - od koje je akreditovana da procjenjivačima nekretnina u Crnoj Gori dodjeljuje zvanje REV - Recognised European Valuer. 

Program obuke je koncipiran tako da polaznicima pruži neophodna znanja i vještine za vršenje procjene vrijednosti u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore (Pravilnik o metodologiji za procjenu vrijednosti imovine) i Evropskim i Međunarodnim standardima (EVS 2016 i IVS 2017), ali i Međunarodnim računovodstvenim standardima (MRS) i Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja (MSFI), sa naglaskom na njihovu praktičnu primjenu.

U cilju obezbjeđivanja visokog kvaliteta obuke broj polaznika je ograničen!

IOPCG je, na osnovu ovlašćenja od strane TEGoVA, oficijelni crnogorski izdavač prevoda Evropskih standarda za procjenu vrijednosti (EVS) – izdanja za 2012. i 2016. godinu.

 

Kome je obuka namijenjena?

Iskusnim ekonomistima sa znanjem računovodstva i finansija i procjenjivačima kapitala, koji žele da sistematizuju i prošire svoje znanje u oblasti procjene kapitala,  kao i

Svima onima koji su na početku profesionalne karijere, a koji imaju osnovna znanja iz oblasti računovodstva i analize finansijskih izvještaja. Tu spadaju svi oni koji su završili fakultet ekonomskog i biznis usmjerenja, ali i ljudi drugih profesija koji posjeduju master studije ekonomskog usmjerenja. Ova obuka može biti značajna takođe ljudima iz oblasti bankarstva i osiguranja.

 

Obuka obezbjeđuje:

prvi stepen za sticanje IOPCG sertifikata: Ovlašćeni procjenjivač - Kapital (OP-K) ili Procjenjivač saradnik - Kapital (PS-K). Nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, daljna sertifikacija zavisi od iskustva a sve shodno zahtjevima vezano za tražene sertifikate;

sistematizaciju dosadašnjeg znanja i sticanje novih znanja u oblasti procjene vrijednosti kapitala;

upoznavanje profesionalne prakse procjene vrijednosti, međunarodno priznatih metoda i tehnika procjene i poznavanje međunarodnih standarda, kao i nacionalne regulative koja se tiču kapitala, neophodno za uspješnu izradu izvještaja o procjeni vrijednosti kapitala u Crnoj Gori.

 

Predavači:

Eksperti u polju procjena vrijednosti kapitala, sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom.

 

Lokacija:

IOPCG edukativni centar, ul. Miloša Obilića S/2B, Stari aerodrom, Podgorica. 

 

Cijena obuke - Promo:

850 €, za sve zainteresovane

Za članstvo u IOPCG, potrebno je popuniti Pristupnicu. Godišnja članarina za tekuću godinu iznosi 100€. 

Uplate vrišiti na IOPCG žiro račun: 510-71395-31, sa naznakom svrhe plaćanja "IOPCG KAPITAL - jesenja obuka 2019."

U cijenu su uključeni:

troškovi organizacije, održavanja obuke i ispit;

materijal sa predavanja.

 

Za sve ostale informacije obratite se preko mejla info@iopcg.me ili na telefon 020 634 114, mobilni 067 017 741.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn