chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

Delavnica Učni izidi v izobraževanju odraslih

04/04/2019
Γλώσσα: SL

V sredo, 3. aprila 2019, je v organizaciji CMEPIUS-a, tokrat v vlogi kontaktne točke ECVET ekspertov, potekala delavnica z naslovom Učni izidi v izobraževanju odraslih.

Uvodoma sta udeležence nagovorili sodelavki CMEPIUS-a, Ana Stanovnik Perčič in Maruša Bajt ter predstavili osnovne informacije o CMEPIUS-u ter platformi EPALE, ki je namenjena strokovnemu osebju s področja izobraževanja odraslih.

Po uvodnem delu smo pričeli s skupnim vsebinskim delom, ki so ga pripravili ECVET eksperti, mag. Tanja Vilič Klenovšek, Aleksandar Lazarević in mag. Brigita Kruder. Udeležencem so predstavili ECVET, Evropski kreditni sistem v poklicnem in strokovnem izobraževanju ter jih seznanili s pomenom ustreznega zapisovanja in ocenjevanja učnih izidov na področju izobraževanja odraslih.

/el/file/ecvet2jpgecvet_2.jpg

 

V nadaljevanju so se udeleženci razdelili v dve skupini in nadaljevali s praktičnim delom delavnice. Ena od skupin je tako na primeru opisa programa računalništva, skušala identificirati in zapisati učne izide, ki jih je bilo moč uvrstiti v različne taksonomske stopnje oz. dimenzije spoznavnih (kognitivnih) procesov.

Verjamemo, da je bila delavnica za udeležene koristna in jim bo v pomoč pri pripravi izobraževalnih programov in zanje ustreznem zapisu učnih izidov.

/el/file/ecvet3jpgecvet_3.jpg

 

Tovrstno delavnico sodelavci CMEPIUS-a, v sodelovanju z ECVET eksperti, organiziramo enkrat letno. Zakaj pa se je nebi prihodnje leto udeležili tudi vi?

 

 

 

 

 

Maruša Bajt je članica Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija, ki deluje v okviru CMEPIUS-a.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn