chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Αίθουσα σύνταξης

Info dan u Tehnopolisu

27/03/2019
από Marica Ognjenovic
Γλώσσα: HR

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis održan je prvi info dan povodom dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava  “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” i “Podrška pružanju usluga socijalne i dječje zaštite” u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, objavljenih od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.

Info dan je bila prilika da se potencijalni podnosioci prijedloga projekata bliže upoznaju sa pomenutim pozivima, njihovim uslovima i aktivnostima, kao i finansijskim sredstvima koja su na raspolaganju. Na brojne nedoumice vezane za način prijave, pravo učešća i raspoloživim sredstvima odgovarali su predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija.

Ukupna vrijednost Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje za deficitarnazanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” je oko 1,6 miliona EUR, a finansijska podrška po projektu u okviru  prve komponente je od 60.000 do 150.000 EUR, i u okviru druge komponente od 60.000 do 100.000 EUR, za period od 6 do 12 mjeseci.

Dok je ukupna vrijednost poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška pružanju usluga socijalne i dječje zaštite” oko 2.9 miliona EUR, a finansijska podrška po projektu od 60.000 do 200.000 EUR, za period od 12 do 24 mjeseca.

Pozivi su raspisani u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, čija ukupna vrijednost iznosi 18 miliona eura i finansira se iz pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA).

Rok za dostavljanje sažetaka projekata za Poziv “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje zadeficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” 15. april 2019. godine do 14.30h i za Poziv “Podrškapružanju usluga socijalne i dječje zaštite” 19. aprila 2019. godine do 14.30h.

Potencijalni podnosioci prijedloga projekata mogu postaviti pitanja povodom prvog poziva do 25. marta 2019. godine i 29. marta 2019. godine povodom drugog poziva na adresi cfcu@mif.gov.me

Sve informacije vezane za gore pomenute pozive dostupne su na sajtu Ministarstva rada i socijalnog staranja i na sajtu Ministarstva finansija (Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU)

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email