chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

 
 

Ημερολόγιο

Предавање: Entrepreneurship - Behind the scenes со Филип Арсов

Αναρτήθηκε από LJUPKA KJURKCHIEVA 2 μήνες 1 εβδομάδα πριν

Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2019
Skopje
,

Mладински образовен форум ве кани на бесплатно предавање Претприемништво – Позади сцената (Entrepreneurship – Behind the scenes) со Филип Арсов, на 22.11.2019 (петок), со почеток од 18:00 часот, во просториите на Јавна соба (Public room).
Приклучете ни се на afterwork дружење каде ќе имате можност да ја чуете приказната на еден претприемач за сопствениот пат, за тоа како е да се биде претприемач, за предизвиците, за наградите, за лошите и добрите страни, за големата слика, за животот.

Филип Арсов е дипломиран електроинжинер / Генерален менаџер и споственик на Синапс Групација ДООЕЛ и Синапсе Авиатион ДОО. Повеќе од 12 години претприемништво во ИТ индустријата, менаџирање со бројни ИТ проекти како извршен директор вклучен во стратешко планирање, развој на производи, човечки ресурси, финансии, продажба и маркетинг, односи со клиенти и сл. Филип е член на Глобалната програма за претприемништво (Global Entrepreneurship Program) спонзорирана од Министерството за меѓународна трговија на Велика Британија и златен член на CEED Бизнис и едукативен клуб Македонија. Во 2011 година ја освои наградата за „Претприемач на годината 2010“ во категоријата микро компании во Р. Македонија. Победник е на Игрите на стартап самитот на Западен Балкан во Лондон 2018 како и на „ Leader Project 2017“ во 2017 од Бизнис школата Ајви. (The Ivey School of Business). Филип е вљубеник во музиката и добриот дизајн, а инспирација за спиритуалниот развој црпи од неговите учители Eckhart Tolle, Sadhguru, Moji, Osho и други.
Настанот е дел од Глобалната недела на претприемништво.
______________

Forumi Rinor Arsimor, Ju fton në ligjëratën falas për Sipërmarrje – Mrapa skenës (Entrepreneurship – Behind the scenes) me Filip Arsov, më 22.11.2019 ( e premte), me fillim në ora 18:00, në hapësirat e Javna Soba (Public room).
Bashkëngjituni në afterwork shoqërim ku do të keni mundësi të mësoni storjen e një sipërmarrësi për rrugën e vet, për atë se si është të jesh sipërmarrës, për sfidat, për shpërblimet, për anët e këqija dhe të mira, për fotografinë e madhe, për jetën.

Filip Arsov është elekro inxhinier i diplomuar / menaxher i përgjithshëm dhe pronar i Sinaps Grupacionit SHPKNJP dhe Sinapse Aviation SHPK. Më shumë se 12 vjet sipërmarrësi në IT industrinë, menaxhim me IT projekte të ndryshme si drejtor ekzekutiv i përfshirë në planifikimin strategjik, yhvillimin e produkteve, burime njerëzore, financa, shitje dhe marketing, marrëdhënie me klientët dhe ngjashëm. Filipi është anëtar i Programit Global për Sipërmarrësi (Global Entrepreneurship Program) I sponzoruar nga Ministria për Tregti Ndërkombëtare të Britanisë së Madhe dhe anëtar I artë I CEED Biznes dhe klubit edukativ Maqedoni. Në vitin 2011 e fitoi çmimin për “Sipërmarrës i vitit 2010” në kategorinë e mikro kompanive në R. e Maqedonisë. Është fitues i Lojërave të startap samitit të Balkanit Perëdnimor në Londër 2018 si dhe të „ Leader Project 2017“ në vitin 2017 nga Biznes shkolla Ajvi. (The Ivey School of Business). Filip është adhurues i muzikës dhe dizajnit të mirë, ndërsa inspirim për zhvillimin spiritual, thith nga mësuesit e tij Eckhart Tolle, Sadhguru, Moji, Osho dhe të tjerë.
Ngjarja është pjesë e Javës Globale të Sipërmarrësisë.

 

Κόστος παρακολούθησης: 
Όχι
Διαδικτυακή εκδήλωση: 
Όχι
Φορέας διοργάνωσης: 
Младински образовен форум - МОФ
Τύπος διοργανωτή: 
Άλλο συμβάν
Στοιχεία επικοινωνίας: 
00389 2 313 9692 info@mof.org.mk http://www.mof.mk
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn