chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Çfarë kanë thënë përdoruesit e mundshëm të EPALE në lidhje me shumëgjuhësinë?

EPALE ka zhvilluar një studim të përdoruesve në prill-maj 2014 për të zbuluar pikëpamjet e palëve të interesuara në sektorin e mësimmarrjes për të rritur në Evropë në lidhje me funksionet e propozuara të EPALE. Sondazhi mori 1914 përgjigje nga 37 shtete dhe tregoi se shumica e të anketuarve ishin komodë me përdorimin e anglishtes. Sidoqoftë, EPALE është një faqe shumëgjuhëshe dhe faqet kryesore të platformës do të ofrohen në 24 gjuhë, me disa informacione kyçe në 6 gjuhët kryesore të BE (anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, polonisht, spanjisht).  

Hva sa potensielle EPALE-brukere om flerspråklighet?

EPALE gjennomførte en brukerundersøkelse i april-mai 2014 for å finne ut hva voksenopplæringsaktører i Europa mente om de foreslåtte EPALE-funksjonene. Undersøkelsen fikk inn 1 914 svar fra 37 land og indikerte at de fleste respondentene var bekvemme med å bruke engelsk. Men EPALE er et flerspråklig nettsted, og hovedsidene på plattformen vil være tilgjengelig på 24 språk, med en del nøkkelinformasjon på de seks hovedspråkene i EU (engelsk, fransk, tysk, italiensk, polsk, spansk).  

Potansiyel EPALE kullanıcıları çok dilliliğe ilişkin neler söyledi?

EPALE, Avrupa'daki yetişkin öğrenimi sektöründeki paydaşların önerilen EPALE özellikleri hakkındaki görüşlerini öğrenmek için Nisan-Mayıs 2014'de bir kullanıcı anketi düzenledi. Anket, 37 ülkeden 1914 yanıt aldı ve katılımcıların çoğunun İngilizce dilinde siteyi rahatça kullanabildiğini gösterdi. Ancak EPALE çok dilli bir sitedir ve ana platform sayfaları 24 dilde mevcut olup bazı önemli bilgiler 6 ana AB dilinde (İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Lehçe, İspanyolca) sağlanacaktır.  

What did potential EPALE users say about multilingualism?

EPALE conducted a user survey in April-May 2014 to find out the views of stakeholders in the adult learning sector in Europe about the proposed EPALE features. The survey yielded 1,914 responses from 37 countries and indicated that the majority of respondents were comfortable using English. However, EPALE is a multilingual site and the main pages of the platform will be available in 24 languages, with some key information in provided in the main 6 EU languages (English, French, German, Italian, Polish, Spanish).  

Na kojim jezicima je dostupna platforma EPALE?

EPALE je višejezička platforma na kojoj su neki glavni sadržaji dostupni na 24 jezika, dok su druge opcije dostupne na 6 glavnih jezika (engleskom, francuskom, španskom, italijanskom, njemačkom i poljskom). Molimo vas da obratite pažnju da je platforma EPALE još uvijek u razvoju i da će prevodi postepeno postajati dostupni.

На кои јазици е достапна EPALE?

EPALE е повеќејазична платформа на која некои од клучните содржини се достапни на 24 јазици, додека другите функции се достапни на главните 6 јазици (англиски, француски, германски, италијански, полски, шпански). Имајте предвид дека EPALE е сè уште во развој и дека преводите постепено ќе стануваат достапни.

На којим језицима се нуди платформа EPALE?

Платформа EPALE је вишејезична, а неки кључни садржаји се пружају на 24 језика, док су неке функције доступне на 6 кључних језика (енглеском, француском, шпанском, италијанском, немачком и пољском). Имајте у виду да је платформа EPALE тренутно у развоју и да ће преводи постепено постајати доступни.

Në çfarë gjuhësh ofrohet EPALE?

EPALE është shumëgjuhëshe, me disa përmbajtje kryesore të ofruara në 24 gjuhë dhe disa veçori të disponueshme në 6 gjuhë kryesore (anglisht, frëngjisht, spanjisht, italisht, gjermanisht dhe polonisht). Vini re se EPALE është aktualisht në zhvillim dhe përkthimet vihen gradualisht në dispozicion.

EPALE hangi dillerde sunuluyor?

EPALE, 24 dilde sunulan bazı önemli içerikler ve 6 temel dilde (İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Almanca ve Lehçe) sunulan bazı özelliklerle çok dilli bir platformdur. EPALE'nin şu anda geliştirilmekte olduğunu ve çevirilerin zaman içinde mevcut olacağını lütfen unutmayın.

Ja sam kreator politike uključen u obrazovanje odraslih – šta mi platforma EPALE nudi?

Možete koristiti EPALE resursni centar (uskoro dostupno) kako biste vidjeli dobre prakse, pedagoške materijale, rezultate istraživanja itd. koji bi vam mogli biti zanimljivi za vašu politiku razvoja i raspravu.

Različite interaktivne funkcije, uključujući forume za diskusiju, omogućit će vam da potražite i prepoznate dobru praksu od stručnjaka u Evropi i pokrenete ankete. Ako želite primati redovne, ažurne informacije o učenju odraslih, možete se pretplatiti na naš bilten.

Ég er stefnumótunaraðili á sviði fullorðinsfræðslu – upp á hvað hefur EPALE að bjóða fyrir mig?

Þú getur notað úrræðamiðstöð EPALE (væntanleg innan skamms) til að læra um góðar venjur, fá kennslufræðilegt efni, niðurstöður rannsókna og annað efni sem gæti verið áhugavert við þróun á stefnumótun og umræður.

Ýmisleg gagnvirk atriði, til dæmis umræðuborð, hjálpa þér að finna og greina góðar venjur hjá öðrum sérfræðingum í Evrópu og standa fyrir skoðanakönnunum. Ef þú vilt fá reglulegar fréttir um fullorðinsfræðslu geturðu hafið áskrift að fréttabréfinu okkar.

Kreator sam politika koji je uključen u učenje odraslih – šta mi nudi EPALE?

Centar za resurse na platformi EPALE (dolazi uskoro) nudi informacije o dobrim praksama, pedagoške materijale, rezultate istraživanja i ostale materijale koji vam mogu poslužiti za razvoj politika i razgovore.

Različite interaktivne opcije, uključujući tu i forum za razgovor, omogućiće vam da pretražujete i pronađete primjere dobrih praksi evropskih stručnjaka i da sprovodite ankete. Ukoliko želite redovno da primate ažurirane informacije o učenju odraslih, možete se prijaviti za naš bilten.

Јас сум создавач на политики вклучен во учењето за возрасни - што ми нуди EPALE?

Во центарот за ресурси (наскоро) на EPALE можете да најдете информации за добри практики, педагошки материјали, резултати од истражувања итн., кои може да ви послужат за развојот на политики и дискусиите.

Различните интерактивни функции, вклучувајќи ги и форумите за дискусија, ќе ви овозможат да пребарувате и пронајдете добри практики од професионалци во Европа и да спроведувате анкети. Ако сакате редовно да добивате ажурирани информации за учењето за возрасни, можете да се претплатите на нашиот билтен.

Ја сам доносилац политика укључен у учење одраслих – шта EPALE мени нуди?

Можете да користите EPALE центар с ресурсима (ускоро) да бисте добили информације о добрим праксама, педагошком материјалу, резултатима истраживања итд., што вам може бити занимљиво за развој политике и дискусије.

Разне интерактивне функције, укључујући дискусионе форуме, омогућавају да претражујете и идентификујете добре праксе од професионалаца у Европи, као и да покренете анкете мишљења. Ако желите да примате редовне, најновије информације о учењу одраслих, можете да се претплатите на наш билтен.

Unë jam një politikëbërës i përfshirë në mësimmarrjen për të rritur - çfarë më ofron EPALE?

Mund të përdorni qendrën e burimeve EPALE (së shpejti) për të mësuar në lidhje me praktikat e mira, materialin pedagogjik, rezultatet studimore etj., të cilat mund t'i gjeni me interes për zhvillimin dhe diskutimet tuaja të politikave.

Jeg er politiker med ansvar for voksenopplæring – hva kan EPALE tilby meg?

Du kan bruke EPALEs ressurssenter (kommer snart) til å finne god praksis, pedagogisk materiale, forskningsresultater, osv., som du kanskje finner interessante i forbindelse med utviklingen av politikk og diskusjoner.

De forskjellige interaktive funksjonene, herunder diskusjonsforum, vil gjøre det mulig å søke etter og identifisere god praksis fra aktører i Europa, og gjennomføre meningsmålinger.

Dersom du vil motta løpende og ajourført informasjon om voksenopplæring, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev.

Yetişkin öğrenimiyle uğraşan bir politika belirleyiciyim. EPALE bana ne sunabilir?

EPALE kaynak merkezini (yakında) politika gelişimi ve tartışmalarınız için ilginizi çekebilecek iyi uygulamalar, pedagojik materyaller, araştırma sonuçları vb. gibi kaynaklarını bulmak için kullanabilirsiniz.

Tartışma forumları da dahil olmak üzere çeşitli etkileşimli özellikler, Avrupa'daki profesyonellerin kullandığı iyi uygulamaları aramanızı ve tespit etmenizi ve kamuoyu anketleri gerçekleştirmenizi sağlar. Yetişkin öğrenimi hakkında düzenli ve güncel bilgiler almak istiyorsanız bültenimize abone olabilirsiniz.

I am a policy maker involved in adult learning – what does EPALE offer me?

You can use the EPALE resource centre (coming soon) to find out about good practices, pedagogical material, research results, etc., which you may find of interest for your policy development and discussions.

The various interactive features, including the discussion forums, will allow you to seek and identify good practice from professionals in Europe, and run opinion polls. If you would like to receive regular, up-to-date information on adult learning you can subscribe to our newsletter.

Ja sam novinar – šta mi platforma EPALE nudi?

Kao novinar, možda biste željeli otići u redakciju radi najnovijih vijesti o učenju odraslih. Pored toga, stranica nudi i mnogo korisnih alata poput kalendara događaja i biblioteku resursa dobre prakse (uskoro dostupno), koja uključuje najnovije rezultate istraživanja i ankete u učenju odraslih. Kako biste pronašli sve najnovije vijesti o učenju odraslih u Evropi, platforma EPALE je mjesto koje trebate posjetiti.

Ako želite primati redovne, ažurne informacije o učenju odraslih, možete se pretplatiti na naš bilten.

Ég er blaðamaður – hvað hefur EPALE upp á að bjóða fyrir mig?

Sem blaðamaður gætirðu viljað skoða fréttaherbergið sem er með allar nýjustu fréttirnar um fullorðinsfræðslu. Auk þess býður vefsvæðið upp á alls kyns gagnleg verkfæri eins og viðburðadagatal og úrræðasafn um góðar venjur (kemur bráðlega) en þar má finna nýjustu rannsóknarniðurstöður og kannanir um fullorðinsfræðslu. Ef þú vilt fá allar nýjustu fréttirnar um fullorðinsfræðslu í Evrópu er EPALE rétti vettvangurinn.

Ef þú vilt fá reglulegar fréttir um fullorðinsfræðslu geturðu hafið áskrift að fréttabréfinu okkar.

Novinar sam – šta mi EPALE može ponuditi?

Kao novinar, na platformi EPALE možete da pronađete sve najnovije vijesti o sektoru obrazovanja odraslih širom Evrope. Pored toga, ova internet strana nudi i mnoštvo zaista korisnih alatki kao što su kalendar i biblioteka resursa dobrih praksi (dolazi uskoro), gdje se nalaze najnoviji rezultati istraživanja i ankete iz oblasti obrazovanja odraslih. Ukoliko želite da pronađete najnovije vijesti o učenju odraslih širom Evrope, EPALE je pravo mjesto za vas.

Јас сум новинар - што ми нуди EPALE?

Како новинар можеби ќе сакате да го посетите делот со вести за да ги дознаете најновите вести за учењето за возрасни. Освен тоа, веб-локацијата нуди и многу навистина корисни алатки, како календар на настани и библиотека со ресурси за добри практики (наскоро) која содржи најнови резултати од истражувања и анкети за учењето за возрасни. Ако сакате да најдете најнови вести за учењето за возрасни во Европа, EPALE е вистинското место за вас.

Ја сам новинар – шта EPALE мени нуди?

Као новинар можете пожелети да одете у простор за вести да бисте видели најновије вести о учењу одраслих. Поред тога, сајт нуди и пуно заиста корисних алатки, као што су календар догађаја и библиотека ресурса са добрим праксама (ускоро), што обухвата најновије резултате истраживања и анкете у вези са учењем одраслих. Портал EPALE је место на којем можете да пронађете најновије вести о учењу одраслих у Европи.

Ако желите да примате редовне, најновије информације о учењу одраслих, можете да се претплатите на наш билтен.

Unë jam gazetar - çfarë më ofron EPALE?

Si gazetar, mund të dëshironi të kaloni te redaksia për të gjitha lajmet e fundit mbi mësimmarrjen për të rritur. Për më tepër, faqja ofron gjithashtu shumë funksione me të vërtetë të dobishme, si p.sh. një kalendar aktivitetesh dhe një arkiv burimor të praktikës së mirë (së shpejti), me rezultatet e fundit studimore dhe anketat e mësimmarrjes për të rritur. Për të gjetur të gjitha lajmet e fundit rreth mësimmarrjes për të rritur në të gjithë Evropën, EPALE është vendi i duhur.

Jeg er journalist – hva kan EPALE tilby meg?

Som journalist vil du kanskje gå til nyhetsrommet for siste nytt om voksenopplæring.

Dessuten tilbyr nettstedet også mange nyttige verktøy som en aktivitetskalender og et bibliotek over ressurser for god praksis (kommer snart), som omfatter de nyeste forskningsresultatene og undersøkelser innen voksenopplæring.

På EPALE finner du siste nytt om voksenopplæring i Europa.

Dersom du vil motta løpende og ajourført informasjon om voksenopplæring, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev.

Ben bir gazeteciyim. EPALE bana ne sunabilir?

Gazeteci olarak, yetişkin öğrenimi ile ilgili en son haberler için haberler bölümüne göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca site, bir etkinlik takvimi ve yetişkin öğrenimindeki en son araştırma sonuçlarını ve anketleri içeren bir iyi uygulama kaynağı kitaplığı (yakında) gibi birçok faydalı araç sunar. EPALE, Avrupa'da yetişkin öğrenimi ile ilgili en son haberleri öğrenmek için mükemmel bir platformdur.

Yetişkin öğrenimi hakkında düzenli ve güncel bilgiler almak istiyorsanız bültenimize abone olabilirsiniz.

Seiten

EPALE RSS abonnieren