chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

Ressource

Kwaliteitsinstrument Taalonderwijs: zelfevaluatie gecombineerd met visitatie

Sprache: NL

Eingesandt von NSS EPALE Nederland

Met het Kwaliteitsinstrument Taalonderwijs van de Kwaliteitsgroep Educatie Taal (KET) kunnen aanbieders zelf in kaart brengen wat de kwaliteit van hun aanbod is. Het gaat om een combinatie van een digitaal instrument voor zelfevaluatie en een visitatie door de Kwaliteitsgroep Educatie Taal. Het Kwaliteitsinstrument Taalonderwijs kan gebruikt worden bij een grote diversiteit aan taaltrajecten: NT2 en NT1, zowel docentgestuurd aanbod als e-learning en combinaties daarvan, bij alfabetiseringtrajecten maar ook bij hoogopgeleiden.

 

Kernvragen

Het digitale instrument geeft antwoord op twee kernvragen:

  1. Wat is de kwaliteit van het aanbod op een aantal kwaliteitsgebieden en kwaliteitsaspecten?
  2. Op welke wijze is de kwaliteitsborging in de organisatie geregeld?

 

Certificering en verklaring van monitoring

Via de zelfevaluatie en de door KET uitgevoerde visitaties kunnen aanbieders werken aan verbetering van het aanbod. Indien het aanbod voldoende inhoudelijke kwaliteit laat zien, ontvangt de aanbieder een certificaat. Als duidelijk is dat de aanbieder het aanbod duurzaam en structureel  monitort en verbetert, schrijft KET desgewenst een verklaring uit.

 

KET bestaat uit drie partners met een grote expertise op het gebied van taalverwerving in de praktijk: ITTA, Radboud in'to languages en VU-NT2. Als Kwaliteitsgroep werken zij sinds 2009 samen aan de vergroting van de inhoudelijke kwaliteit van taaltrajecten.

Autor(en) der Ressource: 
Kwaliteitsgroep Educatie Taal
Datum der Veröffentlichung:
Montag, 1 Januar, 2018
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Nationale und politische Dokumente
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn