chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

Nederlandse meerjarenbeleidsplannen Bondgenootschap Drenthe en gemeente Steenwijkerland

Sprache: NL

Eingesandt von Marieke HANEKAMP

In Drenthe en de gemeente Steenwijkerland is een meerjarige aanpak rondom het thema laaggeletterdheid beschreven. Voor andere gemeenten/bondgenootschappen kan dit ter inspiratie dienen.

 

In Drenthe heeft men de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke aanpak. Het Bondgenootschap bestaat uit meer dan 40 partijen, die werk willen maken van een meer geletterd Drenthe. In het beleidsplan ‘Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe 2015-2018’ wordt een structurele aanpak met daarbij ondersteunende activiteiten beschreven. Het doel is om het aantal laaggeletterden met 10% te reduceren.

 

In het uitvoeringsplan ‘Aanpakken van laaggeletterdheid = investeren in de toekomst' van de gemeente Steenwijkerland (2014-2017) wordt heel concreet ingegaan op de aanleiding, de visie en missie, ambitie en doelstelling, doelgroep, aanpak, werving en toeleiding, partners die betrokken worden, organisatie, financiën, communicatie, monitoring en nazorg en mogelijke risico’s bij de aanpak van laaggeletterdheid. 

Autor(en) der Ressource: 
Eric van Oosterhout, burgermeester Aa en Hunze, Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe
Datum der Veröffentlichung:
Mittwoch, 8 Juli, 2015
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Nationale und politische Dokumente
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email