chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

News

Nakon završene obuke nova radna mjesta za osobe sa invaliditetom

01/07/2018
Sprache: HR

Projekat “Nova radna mjesta veće šanse za zapošljavanje osoba sa invaliditetom” realizuje firma “Estej” iz Nikšića, u partnerstvu sa  Organizacijom slijepih za Nikšić, Šavnik i Plužine. Projekat će trajati godinu dana, a podržao ga je Zavod za zapošljavanje iz sredstava za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom.

Cilj projekta je povećanje kvalifikacija osoba sa invaliditetom, stvaranje uslova za njihovo zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta, projektom je planirano i upoznavanje poslodavaca sa benefitima koji se dobijaju zapošljavanjem lica sa invaliditetom.  

Tokom prva četiri mjeseca projekta, lica da invaliditetom pohađaće obuku vezanu za upoznavanje rada na računaru, a nakon toga, četiri osobe koje ostaju da rade do kraja projekta pohađaće osposobljavanje na radnom mjestu u trajanju od sedam mjeseci.

Milovan Gojković, zaposlen već desetak godina u firmi “Estej”, poručuje “Radom sam stekao iskustvo. Bavimo se laserskim graviranjem, štampom, izradom suvenira, pečata i još mnogo toga. Najbitnije je da čovjek voli posao koji radi i da nađe neki smisao u tome” i dodaje, iako su klijenti zahtjevni, oni koji žele da rade mogu lako da savladaju posao.

Izvor: Dnevne novine

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn