chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

Предложения за нормативни промени в сектора за учене на възрастни в България

Sprache: BG

Eingesandt von Rositsa Panova

Настоящите предложения за нормативни промени в сектора за учене на възрастни в България са изготвени в рамките на проект No 374725 – LLP – 1 – 2012 1 – BG -  GRNDTVIG AL_AGENDA „BG–Изпълнение на Програмата на Европейския съюз за учене на възрастни”. Проектът се осъществява в периода 2012 - 2014 г. от Министерството на образованието и науката – Национален координатор за  учене на възрастни с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз „Учене през целия живот”, в съответствие с Решение No 2012 – 3551 / 001 – 001 на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на Европейската комисия.

В първата част е направен преглед на съществуващата нормативна рамка в сектора за учене на възрастни в България.

Във втората част е направен анализ на съществуващата нормативна уредба в сектора за учене на възрастни.

В третата част са формулирани конкретни предложения за изменения и допълнения на нормативната уредба. Предложен е проект на Постановление за създаване на Национален съвет за учене през целия живот. Проектът включва функциите и състава на Съвета.

В четвъртата част са направени общи изводи и препоръки, свързани с развитието на нормативната уредба на сектора за учене на възрастни в България.

Autor(en) der Ressource: 
Министерство на образованието и науката
Datum der Veröffentlichung:
Mittwoch, 11 September, 2013
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Nationale und politische Dokumente
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email