chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

News

Webinar Minosia Labyrinth

17/07/2020
von Marie-José van ...
Sprache: NL

Sinds 3 jaar werkt een internationaal consortium aan het nieuwe educatieve rollenspel Minosia Labyrinth (www.minosia.eu). De partners uit Italië, Roemenië, Nederland en Duitsland werkten samen tijdens het strategische partnerschap 'In the footsteps of a migrant', gefinancierd door Erasmus+. Het doel was om een nieuwe non-formele ​​methode te ontwikkelen die een meer omvattende, multidimensionale focus op het onderwerp migratie en integratie legt. 

Minosia Labyrinth is een educatief en immersief rollenspel over migratie in Europa. Het heeft als doel om via 'embodied learning' inzicht te geven in de complexiteit van het migratiesysteem in Europa en bewustwording te creëren over de moeilijkheden waarmee migranten en vluchtelingen worden geconfronteerd. In het spel bewegen spelers zich binnen een soort labyrint van instanties en vinden interacties plaats met andere spelers. Hierin komen zij diverse barrieres tegen, zoals wetten en regelgeving, vastlopende bureaucratie, taalbarrieres, racisme en discriminatie, privileges en vooroordelen, et cetera. Door 'in de voetsporen' van een migrant, vluchteling - of bijvoorbeeld een advocaat, journalist of immigratieambtenaar - te stappen, wordt de realiteit van migranten en vluchtelingen beter invoelbaar. Het spel creëert daarmee empathie en vergroot het begrip voor migranten en vluchtelingen. Daarnaast biedt het spel diverse methodes om vervolgens het gesprek aan te gaan over (institutioneel) racisme, privileges en stereotypen. 

Het spel is geschikt voor diverse doelgroepen, zoals non-profit organisaties, scholen, universiteiten, docenten, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, vrijwilligers en professionals die werken met migranten en vluchtelingen. Het spel is speciaal ontwikkeld voor mensen in een geprivilegieerde positie. 

Tijdens de webinar leggen we uit hoe het spel werkt, uit welke onderdelen het bestaat en zullen een aantal oud-deelnemers hun ervaringen delen en welke impact het spel op hen heeft gemaakt. Ook is er ruimte om vragen te stellen over hoe het spel uitgevoerd kan worden en wat daar logistiek voor nodig is. 

Aanmelden kan via de volgende link: https://bit.ly/2NykzCV

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email