chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata (Monitoring learning outcomes of adult learning programmes) – A monitoring eszközök legjobb európai gyakorlatainak áttekintése

Sprache: HU

Eingesandt von Györgyi Bajka

Ez a 2019-ben megjelent OECD jelentés az alacsonyan képzetteket célzó felnőttkori nem formális tanulási programok eredményeinek és hatásainak vizsgálatára alkalmazott európai jó gyakorlatokat mutat be.

A jó gyakorlatok a programok számos aspektusának vizsgálatára vonatkoznak, mint például a karrier előmenetel, társadalmi hatás, és a tanulók elégedettsége.

A jelentés feltárja az összegyűjtött adatok típusát, az adatgyűjtésben érintett szereplők körét, valamint az alkalmazott módszereket és eszközöket.

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy lássuk, milyen program működik és a tanulók melyik csoportjánál válik be. A nem formális oktatás hatásainak alátámasztásából a szektor minden szereplője profitálhat, a tanulóktól a társadalom egészéig. Valójában a tanulók a nyilvánosan elérhető információkat használják arra, hogy tájékozódjanak a továbbtanulásról és a jó minőséget biztosító képzőkről. Ezen túl a felnőttkori tanulási programokról következetesen gyűjtött adatok segítik a felnőttképzőknek abban, hogy megmutassák, hogy a nem formális programokat is lehet olyan alaposan monitoringozni és értékelni, mint a formális képzéseket.

 

 

Autor(en) der Ressource: 
OECD
Datum der Veröffentlichung:
Dienstag, 31 Dezember, 2019
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Studien und Berichte
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email