Direkt zum Inhalt
Resource Details
RESSOURCEN

V drugi številki revije Elm Magazine - kako se izobraževanje odraslih odziva na nepredvidljivo?

Nova številka revije Elm Magazine prinaša zanimive prispevke o presenečenjih – v življenju, učenju in družbi. 

Urednica Heini Huhtinen v Uvodniku razmišlja o negotovosti življenja in o tem, kako pametno bi se bilo navaditi nanjo. Pravi, da je negotovost hujša od védenja, da se lahko zgodi nekaj slabega. 

Članek z naslovom Pandemija ohranja neenakosti pri učenju išče odgovor na vprašanje o odzivu in posledicah, ki jih bo situacija imela na izobraževanje odraslih, posebno ranljivih, in širše. K sodelovanju so povabili strokovnjake iz različnih evropskih držav, med drugim mag. Zvonko Pangerc Pahernik z ACS. Česa se lahko naučimo z improviziranjem? Kot navaja članek z zanimivim naslovom Improvizirati nepričakovano se z uporabo metod iz odrske improvizacije lahko naučimo bolje sodelovati in natančneje opazovati. Za to obliko učenja se vse pogosteje odločajo vodje velikih poslovnih sistemov.

Intervju s Panujem Pihkalo, okoljskim teologom, razkriva zanimiv pojem, ki je posledica epidemije novega koronavirusa: climate anxiety (okoljska tesnoba). Kaj je to in kakšni so simptomi?  Preberite v reviji Elm Magazine, ki ponuja tudi druge zanimive vsebine.

Naročite se in prejemajte mesečni novičnik.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Resource Details
Autor(en) der Ressource
Heini Huhtinen (ur.)
Art der Ressource
Sonstige
Datum der Veröffentlichung
Sprache des Dokuments
Login (1)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!