chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

Környezeti nevelés és felnőttoktatás

Sprache: HU

Eingesandt von Györgyi Bajka

Mindenfajta nevelés szükségképpen környezeti nevelés is, mivel átülteti a felnövekvő generációkba azt a módot, ahogy az adott kultúra bánik a környezetével. Ez a szemlélet, nyíltan és rejtve is, jelen van az oktatás minden szintjén. Az iskolai évek alatt rengeteg szó esik arról, hogy mi mindenre használhatóak a természet adományai, azonban még szinte említésre sem kerül, hogy mindezen javak előteremtésében, fenntartásában milyen felelőssége van az embernek. Mindebből következik, hogy mindenki, aki bármilyen formában nevelést folytat akár pedagógusként, akár szülőként, akár trénerként, felelős azért, hogy milyen környezeti attitűdöt közvetít tanítványai felé.

A cikk áttekinti a nemzetközi és nemzeti környezeti nevelés kereteit, és kitér többek közt a fenntarthatóság pedagógiájának megfelelő pedagógiai módszerekre is.

Autor(en) der Ressource: 
Varga Attila
Datum der Veröffentlichung:
Montag, 2 März, 2020
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Artikel
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn