chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

Publikacija: Boljši, slabši, povprečni?

Sprache: SL

Eingesandt von Neja Colja

Na svetovni dan statistike je Statistični urad RS (SURS) izdal novo publikacijo z naslovom Boljši, slabši, povprečni, v kateri primerjajo Slovenijo na posameznih statističnih področjih z drugimi evropskimi državami. Z njo sporočajo, da je njihova dejavnost pomembna, koristna, uporabna in dostopna vsakemu.

 

V publikaciji so izpostavljeni statistični podatki za področje izobraževanja. Tako lahko vidimo primerjavo med odraslimi, starimi 15–24 let, ki so vključeni v izobraževanja in usposabljanja. Slovenija je s 11,9 % na dvanajstem mestu v primerjavi z drugimi evropskimi državami. Prvo mesto si delita Švica in Danska s kar 31,7 %. V nadaljevanju so nam prikazani še podatki o zgodnji opustitvi izobraževanja in usposabljanja. Slovenija se je s 4,4 % znašla na 32. mestu, od vključno 33 držav. Prav tako so predstavljeni podatki o razliki med moškimi in ženskami, starimi 3034 let, ki imajo dokončano višješolsko ali visokošolsko izobrazbo. Moški so s 30 % na 18. mestu od skupno 28 držav, medtem ko so ženske s 53 % na 7. mestu v primerjavi z drugimi evropskimi državami.

 

Publikacija je brezplačna in dostopna vsem, lahko pa tudi naročite tiskani izvod. Sestavlja jo pet glavnih tem; država in razvojljudje in družba, okolje in naravni viri, ekonomija in finance ter proizvodnja in finance, katere se členijo še na razne podteme.

/de/file/publikacijapngpublikacija.png

Več o publikaciji si preberite tukaj.

Autor(en) der Ressource: 
Statističnini urad RS
ISBN: 
2463-7696
Datum der Veröffentlichung:
Dienstag, 20 Oktober, 2015
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Sonstige
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email