chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

News

Razmjena iskustava u obrazovanju - Svjetski forum obrazovanja, London 2020

22/01/2020
Sprache: HR

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prisustvuje Svjetskom forumu obrazovanja koji se održava od 20. do 22. januara ove godine u Londonu. Riječ je o ministarskom forumu na kojem se ministri obrazovanja iz cijelog svijeta okupljaju kako bi raspravljali o budućoj praksi u obrazovanju, primjeni tehnologija u nastavi, te nastavnim planovima i programima.

 

Ovogodišnji forum pod nazivom „Kako transformisati obrazovanje?" okupio je više od 700 učesnika, među kojima i 130 ministara obrazovanja iz cijelog svijeta. Prva dva dana foruma odžavaju se ministarske plenarne sesije, u okviru kojih ministri obrazovanja imaju priliku da razmijene iskustva iz raznih oblasti obrazovanja.

 

„Ovo je prilika da zajedno sa kolegama iz drugih zemalja razmijenim iskustva o budućnosti obrazovanja, kao i da dobijem uvid u primjere dobrih praksi - kako tehnologije i inovacije omogućuju nastavnicima i učenicima napredak u nastavnom procesu", ocijenila je ministar Natalija Trivić.

 

Prema njenim riječima, ovakva iskustva su dragocjena za unapređenje obrazovanja u Republici Srpskoj.

 

„Ministarstvo prosvjete i  kulture Republike Srpske je preduzelo niz aktivnosti na razvoju obrazovanja koje se odnose, prije svega, na inoviranje nastavnih planova i programa, inoviranje udžbenika i digitalizaciju. Uz opremanje škola informacionim tehnologijama i usavršavanje nastavnika, vjerujem da ćemo ostvariti napredak u nastavnom procesu ", istakla je Trivićeva.

 

Treći dan foruma je posvećen obilasku Međunarodnog sajma novih tehnologija u obrazovanju  („BETT show") koji okuplja više od 800 vodećih kompanija u informacionim tehnologijama.

 

Izvor: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/Pages/default.asp

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn