chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

News

Osposobljeni su prvi domaćini/ice turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva

04/12/2019
Sprache: HR

U razdoblju od 15. do 28. studenog 2019. godine provodio se besplatni program osposobljavanja domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva u Pustara Višnjica u Višnjici kraj Slatine. Učilište Ambitio kao nositelj projekta i Pustara Višnjica kao partner provodili su program okviru ESF projekta „3D u hrvatskom turizmu – osposobljavanje za domaćina/icu broda, domaćina/icu smještajnih kapaciteta i domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva”. U programu su sudjelovale nezaposlene osobe koje su dva tjedna stjecale teorijska znanja i praktične vještine za pružanje kvalitetne usluge boravka gostiju na turističkom seoskom obiteljskom gospodarstvu.

Prvi domaćini/ice turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva kroz praktičnu nastavu stjecali su znanja o osnovama poslovanja na gospodarstvu, organizaciji i provedbi turističkog boravka gostiju, kako komunicirati s gostima te kako održavati funkcionalnost gospodarstva. Po završetku praktične nastave uspješno je provedena završna provjera znanja te su polaznicima podijeljene potvrde o osposobljenosti za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva.

U Hrvatskoj trenutno ima oko 317 objekata seoskog turizma, a predviđa se njihov rast od 6 % godišnje. Turisti koji u današnje vrijeme dolaze u Hrvatsku ne traže samo smještaj i obrok već traže raznoliku ponudu koja uključuje tradiciju, kulturnu baštinu i bogatu gastronomiju, a to mogu dobiti na seoskom turističkom obiteljskom gospodarstvu. Upravo je ovakav program prilika većim iznajmljivačima da s osposobljenim domaćinima nadomjeste potrebe za osobama koje bi na sebe mogle preuzeti brigu oko smještaja i boravka gostiju. Učenje i boravak polaznika na seoskom turističkom obiteljskom gospodarstvu Pustara Višnjica dao je širu sliku razumijevanja cjelokupnog poslovanja jednog gospodarstva s dugom višestoljetnom tradicijom.

Više o provedbi programa na: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/1016-2/

Više o projektu na: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/naslovna/

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn