chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

News

Digitális kompetenciák a felnőttképzésben, -oktatásban dolgozók számára

19/11/2019
Sprache: HU
Document available also in: EN
Digital Competencies for Staff in Adult Education

Erasmus+ projektet tervez a címben szereplő területen és projekt partnereket keres? 2019. december 1. és 4. között partnerkereső szemináriumot szerveznek Kölnben, Németországban. Ez egy remek lehetőség, hogy megtalálja partnereit Erasmus+ projektjeihez.

Miért fontos a felnőttképzésben, -oktatásban dolgozók digitális tudása?

A felnőttképzésben, -oktatásban dolgozóknak számos különféle célcsoport szükségleteire kell tudniuk választ adni. Azonban nem mindenki rendelkezik azzal a tudással, készséggel és hozzáállással, ami lehetővé teszi a digitális technológiák kritikus, kollaboratív és kreatív módon történő felhasználását a mindennapi munkában. A nemzetközi együttműködés, az innovatív ötletek és jó gyakorlatok európai oktatási intézmények közötti megosztására nyújt kiváló alkalmat az Erasmus+ program keretében.

A szemináriumon lehetőség lesz a jó gyakorlatok megosztására és új megközelítések megismerésére a felnőttképzés digitalizációjának területén. Ennek a szemináriumnak a középpontjában a felnőttképzők és –oktatók digitális kompetenciainak fejlesztésére vonatkozó ötletek állnak. Ezt oktatási/módszertani fejlesztésekkel és didaktikai koncepciókkal lehet elérni. A szeminárium lehetőséget nyújt a Stratégiai Partnerségi projektek és Mobilitási projektek közti szinergiák felismerésére és kihasználására.

A szeminárium költségeit, az esemény házigazdája, a német Erasmus+ nemzeti iroda fedezi (ellátás, szállás 3 éjszakára). Amennyiben szívesen részt venne a szemináriumon, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a saját nemzeti irodájával (Tempus Közalapítvány), hogy ne maradjon le az eseményről.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

1 - 2 von 2 anzeigen
  • Bild des Benutzers Arita Berga
    Joprojām uzskatu,ka digitālajām prasmēm pieaugušo izglītībā ir nozīme. Ikdienā savā darbā saskaros ar situāciju,kad skolotājs neprot strādāt ar datoru,neprot apstrādāt un nosūtīt informāciju,kas ir būtiski efektīvākai sadarbībai. 
    Ļoti priecājos par jebkuru iespēju,kas tiek piedāvāta pieaugušajiem,lai viņi apgūtu arvien jaunas prasmes.
    Mūžizglītība šobrīd ir ļoti aktuāla. Ne tikai Latvijai,bet arī Eiropai un Pasaulei vispār izglītotu cilvēku būs nepieciešami.
  • Bild des Benutzers Darja KLINE
    Is it still possible to apply? Where can we find more information about the event and how to apply?