chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

News

Spletna učna platforma SUTŽO za usposabljanje mentorjev v izobraževanju starejših

25/11/2019
Sprache: SL

Usposabljanje? Nič novega, boste dejali, kajti mreža SUTŽO že 36 let usposablja tiste, ki vodijo posamezne univerze, njihove mentorje, prostovoljne animatorje in druge v lokalnem okolju. Nastala je vrsta strokovnih in znanstvenih publikacij, učnih gradiv, publikacija Mentor in znanje, ki nagovarja mentorje in njihove dileme. Ob finančni podpori MIZŠ smo začeli graditi še spletno učno platformo. K tej odločitvi so pripomogle tudi mednarodne konference, posveti, festival znanja in kulture starejših, ki smo jih vodili, pa tudi evropski projekti, katerih člani smo (bili). Pri svojem delu razvijamo vizualno pismenost (v današnjem svetu podob je nujno potrebna!), snemamo igrane in dokumentarne filme, uporabljamo nove aplikacije (CANVA, Storybird, Kahoot, Story Jumper), snemamo webinarje, se učimo računalniškega programiranja. Poudarjamo nujnost digitalnega usposabljanja mentorjev, ki spodbuja rabo digitalnih orodij v izobraževanju starejših.

Spletna učna platforma je dosegljiva na našem kanalu na Youtube. Prva predavanja so pripravili prof. dr. Marko Radovan, prof. dr. Nives Ličen, terapevtka in mentorica Slavica Ravnik, prof. dr. Ana Krajnc. Spletne nastope spremlja tudi pisno gradivo.

 

/en/file/utzovideoyoutuberesizedpngutzo_video_youtube_resized.png

 

Dr. Dušana Findeisen je profesorica angleščine in francoščine ter književnosti in andragoginja. Sama ali s kolegi je uvedla in izvajala številne inovacije v izobraževanju odraslih: visokošolski predmet socio-kulturna animacija in izobraževanje za lokalni razvoj, izobraževanje starejših, Slovensko univerzo za tretje življenjsko obdobje, Andragoško poletno šolo za lokalni razvoj. Prispevala je k razvoju študijskih krožkov na Slovenskem, soustanovila je  revijo Andragoška spoznanja, je članica njenega uredniškega odbora. Pet let je bila izvedenka Age Platform Europe za zaposlovanje in izobraževanje starejših in zunanja izvedenka Evropske komisije za izobraževanje starejših. Doslej je koordinirala približno dvajset mednarodnih projektov. Vodi Inštitut za raziskovanje in razvoj izobraževanja pri SUTŽO. Deluje kot mentorica na SUTŽO. Je podpredsednica DANET, evropskega združenja. Objavila je pet znanstvenih monografij in več sto člankov.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn