chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

Ressource

Önkéntes programok kialakítása szociális intézményekben

Sprache: HU

Eingesandt von Volunteering Hu...

Az Erasmus+ SoVol program keretein belül, a projektpartner szervezetek célja a szociális intézmények kapacitásainak önkéntesek bevonásával történő erősítése. A cél tulajdonképpen az, hogy a szociális intézményeket az önkéntes tevékenységből származó plusz értékek kiaknázására ösztönözzék. E cél elérése érdekében egy kiadványsorozatot adtak ki, amelyet olyan intézményi dolgozóknak ajánlanak, akik nyitottak arra, hogy intézményeikben vállalják egy önkéntes program kiépítésének és hosszú távú működtetésének kalandját, amelyben minden résztvevő egyformán jól jár. Az önkéntességről szóló alábbi kézikönyveket a projekt weboldalán találják: https://sovol.wordpress.com/outcomes/.

 

Jelen útmutató e sorozatnak csupán az egyik eleme. Annak a sokéves szakmai tapasztalatnak az eredménye, melyet a szerzők az önkéntes menedzsment, és az önkéntes programok koordinátorainak szóló képzések területén szereztek. Az útmutató készítésénél a SoVol projektcsapat tagjainak visszajelzéseit és egyéb észrevételeit is figyelembe vettük. Ezen ismertető másik forrását egy olyan kutatás képezte, melyet a SoVol projekt első megvalósítási fázisában végeztünk el kérdőívek segítségével. Ebben a kutatásban 6 országból 316 szociális intézmény vett részt. A 6 partnerországban végzett kutatásról szóló részletes információkért kattintson a https://sovol.wordpress.com/reports/ oldalra. A kézikönyv első verziójában leírtakat 5 ország (Magyarország, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Horvátország) 5 szociális intézményében tesztelték. Ezeknek a teszteknek az eredményei a kézikönyv végleges változatába is bekerültek. A kiadvány több fejezetből áll: ezek az önkéntes programok szociális szolgáltatásokba történő bevezetésének és megvalósításának kulcsfontosságú kérdéseiről nyújtanak áttekintést. Néhány téma a SoVol projekt más kiadványaiban mélyebben is kifejtésre került, a szövegben ezeknek a forrásoknak az elérhetőségeit külön hivatkozásokkal jelöltük.

Autor(en) der Ressource: 
Alžbeta Brozmanová Gregorová, Alžbeta Frimmerová, Jana Šolcová
ISBN: 
978-615-81208-7-6
Datum der Veröffentlichung:
Montag, 28 Oktober, 2019
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Offene Bildungsressourcen
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn