chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

Ressource

Analyse af udbud af videregående VEU - barrierer, drivkræfter og potentialer

Sprache: DA

Eingesandt von Malene Rickmann

Rambølls rapport er udarbejdet på opdrag fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) til brug for VEU-arbejdsgruppens rådgivning om udvikling af udbuddet af videregående VEU.

Analysen afdækker de oplevede barrierer i udbuddet af videregående, der er på spil for de videregående uddannelsesinstitutioner samt drivkræfter, potentialer og eksempler på, hvordan institutionerne kan overkomme disse barrierer. Analysen understøtter arbejdet med at skabe et mere fleksibelt og målrettet udbud af videregående VEU, der matcher arbejdsmarkedets efterspørgsel og kompetencebehov.

 Blandt analysens vigtigste resultater er:

  • At institutionerne oplever udfordringer ved etablering af nye udbud. Processen opleves ofte som langsommelig og etableringsomkostningerne som høje.
  • At videregående VEU står prioriteringsmæssigt ofte i skyggen af ordinær uddannelse. VEU fylder mest ledelsesmæssigt og kulturelt på erhvervsakademierne og mindst på universiteterne. Professionshøjskolerne ligger et sted midt imellem.
  • At langt fra alle institutioner har en fast proces med opsøgende arbejde blandt virksomheder for at kende deres behov for efteruddannelse og for at udbrede kendskabet af VEU-tilbuddene. Der er blandt universiteterne mindst tradition med opsøgende arbejde.
  • At institutionerne savner omvendt forpligtelse fra virksomheder. Ofte deltager medarbejdere ikke på oprettede kurser, selv om de har tilkendegivet et behov.
  • At institutionerne ikke tror, at vertikalt samarbejde (f.eks. mellem erhvervsakademier og professionshøjskoler) kan betale sig i forhold til omkostningerne ved samarbejdet.
Autor(en) der Ressource: 
Rambøll
Datum der Veröffentlichung:
Mittwoch, 16 Oktober, 2019
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Studien und Berichte
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn