chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Ressource

Poročilo OECD Skills Outlook 2015 Youth, Skills and Employability

Sprache: SL
Document available also in: EN DE

Eingesandt von Neja Colja

V rubriki OECD Library je objavljeno novo poročilo OECD SKills Outlook 2015 Youth, Skills and Employability (Napoved OECD o spretnostih in znanjih 2015: Mladi, spretnosti in znanja ter zaposljivost)

Po svetu mnogo ljudi s težavo vstopi na trg dela. Za nekatere države OECD velja, da eden od štirih v starosti 16–29 let ni niti zaposlen niti se ne izobražuje oziroma usposablja. Poročilo temelji na rezultatih Raziskave spretnosti in znanj odraslih 2012 (PIAAC), zajema pa tudi primere uspešnih politik izbranih držav.
Poročilo nakaže, da je treba zaposljivost mladih obravnavati celostno. Pomembno je ustrezno koordiniranje med javnimi politikami in zasebnim sektorjem. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi izobraževalne, socialne in tržne politike.

Poročilo je sestavljeno iz sedmih poglavij. V poročilu ugotavljajo, da preveč mladih zapusti izobraževanje brez izkušenj za vstop na trg dela. Zato v poročilu beremo o tem, kako pomembno je, da vsi zapustijo izobraževanje z določenimi veščinami, da se mladim pomaga vstopiti na trg dela ter da se jim nudi podporo pri premagovanju institucionalnih ovir, ki se pojavljajo pri njihovem zaposlovanju.

Več o samem poročilu si lahko preberete tukaj.

Autor(en) der Ressource: 
OECD
ISBN: 
978-92-64-21087-5
Datum der Veröffentlichung:
Mittwoch, 27 Mai, 2015
Sprache des Dokuments
Art der Ressource: 
Studien und Berichte
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email