Direkt zum Inhalt
Resource Details
RESSOURCEN

Kako bomo uspešni v digitalnem svetu?

Na spletišču OECD so v začetku maja objavili četrti del publikacije Pregled znanj in spretnostih OECD 2019:  Uspešni v digitalnem svetu (OECD Skills Outlook 2019: Thriving in a Digital World).

Nove digitalne tehnologije, vključno z informacijskimi in komunikacijskimi tehnologijami (IKT), umetno inteligenco in robotiko, preoblikujejo način življenja, dela in učenja ljudi. Ljudem lahko dajejo več moči nad tem, kaj se učijo, kje in kdaj delajo, kako se vključujejo v družbo. Vendar pa lahko tudi povečajo neenakosti, če ljudje ali cele regije tem preobrazbam ne sledijo.

Pripravljenost držav, da izkoristijo prednosti digitalnega sveta, je v veliki meri odvisna od spretnosti prebivalstva. Namen te izdaje OECD-jevega Pregleda znanj in spretnostih je razumeti, kako lahko politike, zlasti tiste, ki vplivajo na razvoj in uporabo spretnosti, oblikujejo rezultate digitalne preobrazbe. Celovita in usklajena politična prizadevanja morajo hkrati spodbujati digitalizacijo, saj predstavlja ogromen potencial za povečanje produktivnosti in izboljšanje blaginje, po drugi strani pa blažiti negativne učinke.

Nevenka Kocijančič je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije kot urednica spletnih strani. Že vrsto let se ukvarja s promocijo izobraževanja in učenja odraslih, v zadnjem času pa opravlja operativne naloge za projekt EPALE.

Resource Details
ISBN
9789264776180
Autor(en) der Ressource
OECD
Art der Ressource
Nationale und politische Dokumente
Datum der Veröffentlichung
Sprache des Dokuments
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!