chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

Blog

Hitta projektpartners för samarbeten inom Erasmus+

11/08/2015
von Ewa GUSTAFSSON
Sprache: SV

Planerar din organisation att söka medel för samarbetsprojekt inom Erasmus+? Letar ni efter utländska partners att förverkliga er projektidé med? Under hösten arrangeras flera kontaktseminarier runt om i Europa, där du som arbetar inom skola, yrkes- och vuxenutbildning kan hitta partners för kommande samarbeten. Ett kontaktseminarium innebär att du, på plats någonstans i Europa, träffar kollegor från andra länder för att hitta partners för kommande Erasmus+ samarbeten. Varje kontaktseminarium har ett särskilt tema och riktar sig till dig som söker partners för projekt inom just det området. För att få så stort utbyte som möjligt av ett kontaktseminarium bör din organisation ha kommit långt i planeringen av en ansökan till Erasmus+.

Tänk även på följande:

  • Deltagaren ska kunna tala god engelska för att kunna få ut det mesta av besöket.

  • Projektidén behöver inte vara klar, däremot organisationens internationella plan och behov. Vad vill organisationen uppnå med ett internationellt projekt och på vilket sätt kan det passa i andra projektidéer?

  • Deltagaren ska ha mandat från sin organisation! Hittar deltagaren inga projektpartners för sin projektidé kan seminariet ändå vara fruktsamt om deltagaren har mandat för ingå i andras projekt.

Kontaktseminarierna är vanligen runt tre dagar långa och det finns ett visst antal platser reserverade för varje land. Om du blir antagen innebär det att du får seminarieavgift, boende, mat och resa finansierade av de nationella programkontoren (Universitets- och högskolerådet i Sverige).

Nu går det att anmäla sig eller skicka in en intresseanmälan till ett seminiarium med tema: "The Challenge of Teaching Entrepreneurship in Education and Training" i Köpenhamn, Danmark, 24-27 november 2015.

Du som arbetar inom vuxenutbildning har också möjlighet att delta i ett kontaktseminarium i Utrecht i Nederländerna i oktober. Mer information och anmälan publiceras i slutet av augusti på UHR:s webbplats http://www.utbyten.se/sv/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn