chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

E-Plattform für Erwachsenenbildung in Europa

 
 

News

Se sprašujete, kam po znanje? Obiščite naš spletni portal

22/02/2019
Sprache: SL

Uporabniki pri iskanju po spletu pogosto naletimo na težavo. Kako iz množice zadetkov, ki nam jih ponudi brskalnik, izluščiti tisto pravo informacijo, ki jo iščemo? Zato so podatki, zbrani na enem spletnem mestu, lahko v veliko pomoč.

Na Andragoškem centru Slovenije vsako leto pripravimo obsežen pregled ponudbe izobraževanja odraslih, ki ga objavimo na spletnem portalu Kam po znanje. Z njim želimo informirati javnost o številnih možnostih izobraževanja in učenja po Sloveniji. Vas zanima kdo izvaja programe za učenje tujih jezikov ali programe iz komunikacije, računalništva ali drugih vsebin? Si želite ogledati video vsebine z izjavami posameznikov, ki so spregovorili o pridobivanju temeljnih in drugih spretnosti različnih ciljnih skupin? Iščete dodatne informacije in svetovanje o izobraževanju in učenju?

Raznovrstnost ustanov

Na spletnem portalu lahko najdete informacije o več kot 250 ustanovah iz različnih regij po Sloveniji, ki nudijo izobraževanja za odrasle, informacije o več kot 3.700 programih izobraževanja in usposabljanja, ki omogočajo pridobitev višje stopnje izobrazbe (preko 1.000 izobraževalnih programov), različna usposabljanja in izpopolnjevanja za potrebe poklicnega dela ali izobraževanja za splošne potrebe in prosti čas (preko 2.600 programov izobraževanja in učenja). Izvajalci izobraževanj na portalu svojo izobraževalno ponudbo stalno dopolnjujejo in posodabljajo.

Raznolike vsebine

Raznovrstnost ustanov prispeva k vsebinski pestrosti izobraževanj, ki so namenjena različnim ciljnim skupinam odraslih. V pestri ponudbi vsebin je mogoče najti široko paleto izobraževalnih programov, Največ izobraževanj se navezuje na vsebine s področij humanistike, to so zlasti programi za učenje tujih jezikov, poslovnih in upravnih ved, osebnostne rasti, tehnike, računalništva, osebne storitve ter umetnosti.

Bi želeli izvedeti, koliko je izvajalcev in programov za učenje tujih jezikov, komunikacijskih spretnosti, računalništva, tehnike, poslovnih in upravnih ved, osebnostnega razvoja, umetnosti ali drugih vsebinskih področij, kako je izobraževalna ponudba razporejena po regijah in občinah, kakšna je ponudba glede na vrsto izobraževanja? Več o rezultatih analizirane izobraževalne ponudbe lahko preberete v poročilu.

Erika Brenk je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije, kjer deluje na področju promocije vseživljenjskega učenja, spremljanja ponudbe izobraževanja odraslih ter statističnih podatkov s področja izobraževanja odraslih.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn