Gå til hovedindhold
Blog
Blog

Kansainvälistä hanketyöskentelyä koronasta huolimatta

Korona on tuonut kansainväliseen hanketyöskentelyyn haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia. Kuinka Kuopion kansalaisopistossa on selvitty?

Kun aloitimme Erasmus+ KA2 -hankkeemme syksyllä 2019, emme voineet aavistaa, mitä on edessä. Ensimmäisen Saksassa pidetyn hankekokouksen jälkeen odotimme innolla seuraavaa kokousta Ruotsissa, joka oli tarkoitus pitää huhtikuussa 2020. Kaikki kokous- ja matkavalmistelut oli jo tehty, kun korona iski ja jouduimme muuttamaan suunnitelmaa. Siirsimme kokouksen ajankohtaa syksyyn, mutta pian kävi selväksi, ettei tätäkään suunnitelmaa voida toteuttaa, ja jouduimme siirtymään virtuaalisiin hankekokouksiin. Koronasta huolimatta hanketyö kuitenkin jatkui.

Yhteiselle nettisivulle koottiin hankkeen teeman mukaisesti esimerkkejä kuvataiteen käytöstä opetuksessa. Sivustolta löytyy runsaasti mm. eurooppalaisten taiteilijoiden elämäkertoihin ja taideteosten kuvailuun liittyviä tehtäviä kieltenopiskelijoille sekä esimerkkejä siitä, kuinka taideopettajat ovat hyödyntäneet materiaalia omassa opetuksessaan. Koska Kuopion kansalaisopiston ohjelmassa oli useita hybridikursseja, joille oli mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä, maaliskuussa 2021 hankekumppaneille tarjottiin mahdollisuutta tulla seuraamaan taideryhmämme hybridiopetusta. Tunnille osallistui opettajia Saksasta ja Espanjasta. Myös kuvaus tämän hybriditunnin kulusta löytyy hankkeen nettisivulta.

Lisäksi vuoden aikana jatkettiin ruokakulttuuriteemaa esittelemällä tyypillisiä paikallisia ruokia. Ruuista kootaan virtuaalinen keittokirja, jonka avulla pääsee tutustumaan eri alueiden ruokakulttuuriin. Henkilökohtaisiin muistoihin liittyvän teeman osalta päätettiin hyödyntää vallitsevaa tilannetta ja kirjoittaa ylös kokemuksia pandemian ajalta eri maista. Myös nämä kirjoitukset kootaan virtuaaliseksi kirjaksi. Kuopion kansalaisopistossa tarinoita kirjoittivat edistyneen englannin ryhmän opiskelijat ja heidän opettajansa. Kirjoituksissa tuli hyvin esille olosuhteiden poikkeuksellisuus, mutta myös usko ja toivo tulevaan. Kirjoittajat löysivät ikävien tapahtumien seasta myös positiivisia kokemuksia ja uskoivat vahvasti tilanteesta selviämiseen yhteistyön voimalla. Kun taistelemme yhdessä yhteistä vihollista vastaan, keksimme uusia tapoja selviytyä ongelmista ja kuljemme kohti parempaa huomista.

Tähän uskomme vahvasti myös hankkeen osalta. Vaikka peruutettuja Ruotsin ja Italian hankekokouksia ei enää pystytä toteuttamaan, toivomme tapaavamme taas lokakuussa 2021 Espanjassa. Keväällä 2022 on sitten meidän vuoromme järjestää hankkeen päätöskokous täällä Kuopiossa. Luotamme siihen, että silloin pandemia on jo selätetty ja pystymme järjestämään hienon päätöksen tälle poikkeuksellisissa oloissa toteutetulle hankkeelle.

Login (0)

Log ind eller Registrer dig for at skrive kommentarer.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Seneste diskussioner

EPALEs tematiske fokusområder for 2021. Sæt i gang!

Vi inviterer dig til at berige det, der forventes at blive et intenst kommende år med dine bidrag og ekspertise! Lad os starte med at deltage i denne online diskussion. Online diskussionen kører tirsdag den 9. marts 2021 fra klokken 10 til 16. Den skrevne diskussion bliver introduceret via livestream, med en introduktion til de tematiske fokusområder for 2021, og værten vil være Gina Ebner og Aleksandra Kozyra fra EAEA på vegne af EPALEs redaktion.

Mere