chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 

Nyhedsoversigt

Strokovni dogodek Ustvarimo si svoje delovno mesto

30/05/2016
Sprog: SL

Minulo soboto je v Mladinskem centru Metlika potekal strokovni dogodek z naslovom »Ustvarimo si svoje delovno mesto«. Dogodek je bil namenjen vsem mladim, predvsem študentom, dijakom zaključnih letnikov srednjih šol in mladim brezposelnim, ki razmišljajo o razvoju svoje poklicne poti.

Želeli smo preseči vse bolj uveljavljeno mnenje, da mladi v Beli krajini  nimajo nobene priložnosti za zaposlovanje. S tem namenom smo predstavili mlade uspešne Belokranjce, ki so si sami ustvarili svoje delovno mesto.

Na strokovnem dogodku smo imeli vsi udeleženi priložnost izmenjati mnenja in se pogovoriti o različnih pogledih na določena vprašanja. Bili smo si enotni, da kljub določenim oviram, kot je na primer pomanjkanje zagonskega kapitala, obstajajo poslovne priložnosti v domačem okolju, ki jih je potrebno zaznati in razviti v poslovno dejavnost.

Najbolj uspešna pa bodo tista delovna mesta, ki bodo v dobrobit mlademu podjetniku in v skladu z razvojnimi usmeritvami Bele krajine.

Sorganizatorji dogodka v okviru Tedna vseživljenjskega učenja smo bili: Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Klub belokranjskih študentov, črnomaljski Mladinski center Bit, metliško Kulturno umetniško društvo Plac in Srednja šola Črnomelj.

/da/file/zikmetlika2016fototurh-9027jpgzik_metlika_2016_foto_t_urh-9027.jpg

   

/da/file/zikmetlika2016fototurh-9040jpgzik_metlika_2016_foto_t_urh-9040.jpg

   

/da/file/zikmetlika2016fototurh-9049jpgzik_metlika_2016_foto_t_urh-9049.jpg

   

/da/file/zikmetlika2016fototurh-9074jpgzik_metlika_2016_foto_t_urh-9074.jpg

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn