chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

Ressourcer

Revija Smart Learning Environments

Sprog: SL
Document available also in: EN

Indsendt af Neja Colja

Revija Smart Learning Environments (Pametna učna okolja) se osredotoča na uporabo moderne tehnologije v izobraževalnem sektorju in raziskuje tehnološko vpletenost v interakcijo med učitelji in učenci. Publikacija prinaša prispevke o reformah poučevanja in učenja s pomočjo tehnologije pri ustvarjanju digitalnega izobraževalnega okolja. Prav tako teži k pregledu vseh najnovejših trendov pri uporabi tehnologije v izobraževanju.
Revija zagotavlja možnosti za razpravo in konstruktiven dialog med različnimi zainteresiranimi stranmi o omejitvah obstoječih učnih okolij. Potrebna sta za reformo o inovativnem načinu uporabe nastajajočih pedagoških pristopov ter izmenjavo in promocijo najboljših praks, ki vodijo do evolucije oblikovanja in izvajanja pametnih učnih okolij.

V tej številki revije lahko najdete zanimive članke:

  • Smart technology for self-organizing processes (Pametna tehnologija za samoorganizacijski proces): Učenje tehnologije prinaša odziv na spremembe v prevladujočih modelih človeškega spoznavanja in učenja. Pametna tehnologija, uglašena na nastajajočem značaju učenja in razmišljanja, ne le poudarja nadzor nad učencem, ampak tudi preusmerja pozornost od nadzora za produktivne interakcije med učenci, učitelji, idejami in tehnologijo.
  • Definition, framework and research issues of smart learning environments - a context-aware ubiquitous learning perspective (Opredelitev, okvir in raziskovalna vprašanja pametnih učnih okolij –  kontekst vseprisotnega učenja): Hiter napredek mobilne in brezžične komunikacije ter tehnologija zaznavanja so omogočili razvoj konteksta vseprisotnega učenja (u-učenje) v okoljih, ki so sposobna zaznati v realnem svetu status študenta, kot tudi okolijskih okvirov.
  • Conditions for effective smart learning environments (Pogoji za učinkovita pametna učna okolja): Pogoji za učinkovito in pametno učno okolje: Pametna učna okolja (SLES) so opredeljena kot fizična okolja, ki so obogatena z digitalnimi in prilagodljivimi napravami za spodbujanje boljšega in hitrejšega učenja.

Revija je dostopna tukaj.

Vir: Springer Link

Ressource forfatter(e): 
Springer Berlin Heidelberg
Publikationsdato:
Onsdag, 1 januar, 2014
Type ressource: 
Artikler
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email