chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

Nyhedsoversigt

Dan za kakovost – priložnost za povezovanje kolektiva

16/09/2020
- Jasmina Orešnik Cunja
Sprog: SL

Dan za kakovost je skupna akcija TVU, ki jo v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije (ACS) pripravljajo svetovalci za kakovost izobraževanja odraslih ter organizacije, nosilke Zelenega znaka kakovosti. Za izvajalske organizacije je to dobra priložnost, da se posvetijo predstavitvam svojih dejavnosti in dosežkov s področja kakovosti, ki jih želijo deliti z drugimi. 

Namen akcije je, da svoje kolektive ter lokalno strokovno in širšo javnost seznanijo z rezultati preteklega dela na področju kakovosti: s prepoznanimi dobrimi praksami, z navdihujočimi zgodbami učiteljev, ki izobražujejo odrasle, z rezultati presoj kakovosti, z vpeljanimi izboljšavami, ki so dvignile kakovost izobraževanja v organizaciji in podobno. 

Večina organizacij s svetovalcem za kakovost se je odločila pripraviti dogodke, ki prispevajo k povezovanju kolektiva. Pripravili bodo na primer delavnice za zaposlene, strokovna srečanja vseh zaposlenih, predstavitve rezultatov presoj za učitelje, delovne zajtrke za kolektive, razvojne konference – vse na temo razvoja kakovosti,  Nekateri bodo načrtovane dogodke za kolektiv kombinirali še s strokovnimi (internimi in javnimi) dogodki v zvezi s kakovostjo, drugi pa bodo znotraj kolektiva ali pa za partnerje, obiskovalce, učitelje, udeležence pripravili predstavitve svojih dobrih praks in aktualnih vpeljanih izboljšav v svoje delo. Nekateri bodo načrtovane aktivnosti kombinirali s tekočimi aktivnostmi v okviru načrtovanja ali izpeljave aktualnega samoevalvacijskega cikla. 

Vse zanimive dogodke, ki jih bodo priredili v sodelujočih organizacijah okrog skupnega izbranega datuma – petka, 18. septembra 2020, si v Koledarju prireditev TVU oglejte tukaj

Tudi na ACS bomo 21. septembra za člane kolektiva organizirali tematsko srečanje z naslovom Vidiki kakovosti izobraževanja na daljavo. Predstavili bomo rezultate evalvacijske študije o izobraževanju odraslih na daljavo v času pandemije, ki ji bo sledil pogovor s sodelavci o dobljenih rezultatih. Predstavili bomo tudi novosti v zvezi s prenosom orodja za spletno anketiranje 1KA na domeno Arnes ter nekaj utrinkov s promocijskih dogodkov izvajalskih organizacij ob Dnevu za kakovost 2020.

Jasmina Orešnik Cunja je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije, kjer deluje na področju presojanja in razvijanja kakovosti izobraževanja odraslih.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email