chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

Nyhedsoversigt

Az EPALE-közösség válasza a Covid–19-járványra

23/04/2020
- Györgyi Bajka
Sprog: HU
Document available also in: EN IT HR GA ES EL PL FR ET

EPALE community response to Covid-19

Miközben a Covid–19-járvány folytatódik, nem csak otthoni és családi életünket befolyásolja jelentős mértékben, hanem mindenkit új munkamódszerekhez való alkalmazkodásra is kényszerít; a felnőttoktatási szakembereket pedig arra készteti, hogy új online eszközöket és technikákat kutassanak fel és alkalmazzanak képzési és tanulási tevékenységeik folytatása érdekében.

Az EPALE most minden eddiginél fontosabb szerepet tölt be a felnőttképzési közösség támogatásában és összekapcsolásában. Platformunk olyan teret biztosít, ahol a közösség tagjai összegyűlhetnek ötletek, eszközök, segédanyagok és képzések megosztása érdekében, hogy átsegítsék egymást a válságon. Sokan hasznosíthatják a szenvedélyes és szakmai felnőttoktatási közösség más tagjainak szaktudását és tapasztalatait.

A Covid–19 okozta közegészségügyi vészhelyzetre válaszlépésként az EPALE átfogó stratégiát állított össze a közösség támogatása érdekében, többek között az alábbi kezdeményezéseket:

 

EPALE-INTERJÚK

A Covid–19 okozta válság idején rendelkezésre álló digitális tanulási lehetőségek vizsgálatát, valamint a hozzáférést akadályozó tényezők felszámolási módjainak feltárását célzó interjúkkal új blogbejegyzés-formátumot vezetünk be. Különböző szakértőkkel együtt megvizsgáljuk a digitális tanuláshoz való hozzáférés, az aktív polgári szerepvállalás, a társadalmi befogadás, a mobilitás, valamint az eltérő célokat szolgáló tanulási/képzési lehetőségek biztosításának konkrét szempontjait. A felnőttképzés különböző árnyalatainak megismertetése érdekében érdekes és konkrét szakmai életpályákat osztunk meg a közösséggel. Célunk, hogy szerteágazó szaktudást tegyünk közkinccsé, és különféle hátterű és állampolgárságú szakértőket vonjunk be.
 

AZ EPALE-KÖZÖSSÉG TÖRTÉNETEI

This is the time to connect, share and inspire each other on EPALE! 
In order to kick-start this community collaboration, we are opening a call for the whole adult learning community to share their experiences, problems and solutions on e-learning, online teaching and virtual mobility. This is a chance to share ideas and encourage positive actions, not to be overwhelmed by this pandemic but to take inspiration from each other in a challenging time.
The aim of the call is to gather stories, experiences, solutions and give them visibility on the platform and on social media so that the whole community can benefit from it. Stories do not necessarily need to refer to experiences developed during the Coronavirus emergency but should possibly inspire solutions and strategies to enhance e-learning opportunities, online teaching and re-thinking of adult learning provision.
We’re looking forward to hearing your story!

 

ESZKÖZTÁR

Az EPALE egy aranybánya! A platform bővelkedik a tartalmakban, és most itt az ideje, hogy felfedezzük a rendelkezésre álló, hatalmas mennyiségű segédanyagot és lehetőséget. Ez a leállási időszak ideális lehetőség a továbbképzésre és a személyes fejlődésre, és az EPALE számtalan képzési és bevált gyakorlatokat tartalmazó módszertani anyagot biztosít, amelyek a felnőttképzési szakemberek segítségére lehetnek új készségek elsajátításához és szaktudásuk elmélyítéséhez. Íme a segédanyagokra vonatkozó, vadonatúj kezdeményezés, hogy segítsünk Önnek! Az új eszköz olyan PDF-formátumú többnyire angol nyelvű segédanyagkészletek sorából áll, amelyek távoktatás keretébe tartozó felnőttoktatási lehetőségekre épülő segédanyagokat, eszközöket és bevált gyakorlatokat gyűjtenek egybe és népszerűsítenek.
 

ONLINE ESZMECSERE

2020. május 27-én, szerdán, közép-európai idő szerint 10 órakor az EPALE online eszmecserét tart arról, hogy az oktatás hogyan reagál a távoktatás szükségességére. Hogyan kezelik az oktatási és képzésszolgáltatók a Covid–19 miatti leállás következményeit? Vegyen részt az eszmecserében, és ossza meg szaktudását! Kapcsolódjon be a tudásmegosztásba és a véleménycserébe! Vett részt korábban vagy vesz részt jelenleg olyan érdekes projektekben, amelyek a digitális készségekkel és az e-tanulással foglalkoznak? Ossza meg az EPALE-közösséggel szaktudását és véleményét!

…és még sok minden készülőben.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
 • Marija Elena Borgs billede
  Thank you for sharing your response strategy. I am especially looking forward to the EPALE Community Stories - there's always something to learn from the experience of others!
 • Claudia D'Eramos billede
  Hi Marija Elena,
  I totally agree with you... there's always something new to learn or a new perspective to gain.
  We'd love to hear about your story too!

  Claudia (Moderator)
 • Marija Elena Borgs billede
  Thank you Claudia! That is definitely on my to-do list :)