chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

Nyhedsoversigt

Prijave za ljetnju školu energetske zajednice 2020

29/03/2020
- Snežana Kršikapa
Sprog: HR

Sekreterijat energetske zajednice je raspisao konkurs za polaznike ljetnje škole koja će se održati u periodu od 22. do 29. avgusta 2020. godine u Češkoj Republici.

Ljetnja škola će se održati u Telcu, Republika Češka, a predstavlja šansu svim zaintersovanim da steknu razumijevanje energetskih sektora u njihovoj punoj složenosti i izazovima tranzicije energije. Kao i prethodne četiri godine, Ljetnja škola energetske zajednice fokusirana je na energetske sektore u tranziciji, posebno u jugoistočnoj Evropi. Program uzima u obzir širi geografski kontekst u Evropi, a možda i šire i nadilazi puki program obuke o temama vezanim za energiju. Ljetnja škola omogućava učesnicima da razumiju energetske sektore u svojoj složenosti i pruži im platformu za razmjenu i doprinos u oblikovanju budućnosti ovog sektora. Ljetnja škola će pokriti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke i tehničke aspekte lanca snadbijevanja energijom i uključiti teoretske elemente i praktičnu obuku kroz studije slučaja. Najbolja grupa dobija nagradu. Program škole obuhvata kombinaciju kurseva, gostujućih predavanja i društvenih/kulturnih aktivnosti. Tokom obuke, polazinici će prisustvovati predavanjima visokoškolskih akademskih radnika, kao i stručnjaka i praktičara vodećih energetskih kompanija.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani međunarodni kandidati master ili doktorskih studija, istraživači iz bilo koje oblasti, mladi profesionalci iz vladinih institucija ili energetskih kompanija, nevladine organizacije i svi zainteresovani za oblast energije starosti do 35 godina. Kandidati moraju imati napredno znanje engleskog jezika. Kandidati moraju biti državljani EU ili zemalja Zapadnog Balkana, Turske, Jermenije, Ukrajine, Norveške, Azerbejdžana, Gruzije, Bjelorusije ili Moldove. Broj polaznika Ljetnje škole je 40.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjemaplikacionog obrasca na linku: https://www.energy-community.org/aboutus/summer-school/2020/ENCSS2020_form.html

Rok za prijavu je 31.mart 2020. godine.

Detaljnije: www.energy-community.org

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn