chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

Blog

A LEGO, mint öndefiníciós képességet fejlesztő eszköz

21/01/2020
- Andrea Visztenvelt
Sprog: HU

Az Iskolai, és Szakképzési Tanácsadók Világszövetésének (IAEVG) rendes, éves találkozójára 2019-ben Pozsonyban került sor, ahol a megelőző konferenciákkal, jó gyakorlatok megtekintésének lehetőségeivel kiegészülő rendezvény, egy hetes program sorozattá alakult. A 2019. szeptember 11-13 közötti szakmai programon több száz nemzetközi szakértő vett részt. Az érdeklődők a 43. IAEVG konferencián kutatási eredményeket, jó gyakorlatokat, új, innovatív módszertani eszközöket ismerhettek meg. Jelen dokumentumban nem célom a konferencia számos programjának bemutatása, az általam látogatott előadások szakmai tartalmának összefoglalása, azonban egy gyakorlati workshopra reflektálva felhívnám a figyelmet  egy olyan innovatív módszerre, amely a felnőttek tanulási folyamataiban is jól értelmezhető, alkalmazható módon jelenhet meg.

Charlotte Juhl-Nielsen és  Grethe Fogh Nielsen dán pálya tanácsadók mutatták be a gyakorlati workshopjukon a LEGO kockák alkalmazásának lehetőségeit a csoportos tanácsadási folyamatban.  (The Existential Dimension in Group Counselling – How to Use LEGO Bricks as a Scaffolding Tool)

A két szakember elsőként elméletben mutatta be azt a kidolgozott programot, amelyet szakmai munkájuk során fiatal álláskeresőkkel, képzésbe bevont személyekkel gyakorolnak már néhány hónapja, s amely kiváló módszertani újításnak bizonyult az öndefiníció fejlesztésének, a képességek felismerésének területén.

Ahhoz, hogy ezt a módszert megérthessük, alkalmazásának feltételrendszerét átgondoljuk, szükségesnek találom az öndefiníció fogalmát ismertetni.

Donald E. Super, amerikai pszichológus komplexmodelljében jelenik meg a fogalom a pályatanácsadás területén. Öndefiníción vagy önmegfogalmazáson Super azt a képet érti, ami valakinek saját magáról megvan. Ennek során kiemeli, hogy az embernek önmagáról csak annyiban lehet meghatározott elképzelése, amennyiben az bizonyos szerepekben, szituációkban, funkciókban és emberek közötti kapcsolatokban megéli. Így megéli a gyermek a szülőkhöz viszonyítva, hogy kicsi, a tanuló saját osztályában, hogy okos, a menedzser a cégénél, hogy sikeres stb. Az öndefiníciós elméletnek a fejlődés lélektani elméletalakítással való szoros kapcsolata miatt érthető, hogy Super megpróbálta kidolgozni az önfelfogás dinamikus szempontjait. Az öndefiníció fejlődését ezért három fokozatba csoportosította.

  • Az öndefiníció kialakítása. (Az önmegfogalmazás először szakmán kívül elsősorban családi szituációkban képződik, ezt a szakaszt nevezi Super a formálás szakaszának.)
  • Az öndefiníció átültetése a foglalkozás-képbe. (Az önmegfogalmazás anticipálva-elővételezve szakmai szituációkra helyeződik át, ezt a szakaszt hívja Super transzformációnak.)
  • Az öndefiníció megvalósítása. (A tevékenységek során szerzett önmegfogalmazást kiegészítő elemek szakmai szituációkra helyeződnek át, ott funkcionálnak, ez a szakasz az implementáció.)

A pályaorientációs folyamatban az öndefiníció támogatása elsődleges feladat, ezért a workshopon megismert módszer alkalmazása kiválóan támogatja ezt.

A módszer bemutatása

Minden csoportos foglalkozáson megjelenő csoporttag esetében alkalmazható a módszer, mely munkaforma tekintetében kiscsoportban, esetleg párban valósulhat meg. A csoportvezető egy előre összeállított LEGO kockákból és egyéb elemekből (alap, emberek, virágok, stb.) álló dobozt ad a kiscsoportnak, egy önismereti szempontrendszert felsorakoztató feladatlappal együtt. A feladatlapból minden csoporttag kap egy-egy példányt, a dobozból csoportonként egy kerül kiosztásra. A feladatlapon olyan szempontok, kérdések szerepelnek, amelyek a feldolgozandó önismereti szinthez, elemhez kötődnek, s amelyekről elsőként az egyénnek kell gondolkodnia, majd a csoporttagoknak is reflektálnia kell a LEGO kockák, mint kifejezési eszközök használata kapcsán.

Hogy érthetőbb legyen a módszer alkalmazásának menete, az instrukció a bemutatott feladat esetében így hangzott:

„Az előttetek lévő papírlap első sorába írjátok be, hogy mit gondoltok magatokról, mint az adott pálya (esetemben pályatanácsadó) képviselői. Csak kulcsszavakat írjatok. Ha ezzel készen vagytok, 5 perc áll rendelkezésetekre, hogy az előttetek lévő dobozból mindezt vizuálisan is ábrázoljátok! Építsétek meg önreflexiótokat a szakmai munkátokra vonatkoztatva!”

A kulcsszavak gyűjtését és az építést követően a csoporttagok együtt reflektálnak az építő által bemutatott alkotásra, s megvitatják, kérdéseket tesznek fel az egyénnek ezzel kapcsolatban. Erre újabb 5 perc áll rendelkezésre.

Minden csoporttag ugyanígy bemutatja saját alkotását, reflektálnak mindenki építményére.

Az innovatív módszer kapcsán bármilyen célcsoport támogatható, hiszen a játékosítás révén, újabb lehetőségek nyílnak az önismeret fejlesztésben résztvevő személyek előtt. Különösen hatékony lehet a módszer azoknál a tanácskérő személyeknél, ahol a szóbeli közlés, az önreflektív viselkedés nehezebben érhető el. A kiscsoportos munkaforma támogatást jelent az introvertált személyek esetében, ahogy a módszer is segíti az önismeretről való gondolkodás folyamatát.

Véleményem szerint bármilyen önismerethez kötődő személyiségjellemző kapcsán alkalmazható a módszer (érdeklődés, érték, munkamód, képességek), illetve akár egyéni tanácsadási munkafolyamatba is beilleszthetőnek látom azt, hiszen a kommunikáció támogatását is szolgálhatja.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn