chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 

Nyhedsoversigt

ICEG objavio novi poziv

29/10/2019
Sprog: HR

Centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) putem “Arturo Falači” programa stipendiranja (The Arturo Falaschi Fellowship Programme) nastavlja da pruža podršku naučnicima iz zemalja članica ove organizacije, među kojima je i Crna Gora.
Programom stipendiranja predviđena je podrška za doktorska i postdoktorska istraživanja u dijelu prirodnih nauka u naučnom okruženju svjetske klase.
Rok za podnošenje aplikacija za stipendije za doktorske studije je 31. mart 2020. godine dok je za postdoktorske studije 31. mart 2020. i 30 septembar 2020. godine.
ICGEB, sa sjedištem u Trstu, osnovan je u okviru zajedničkog sistema Ujedinjenih nacija, kao Centar uspješnosti za istraživanje i treninge u oblasti molekularne biologije, u cilju pomoći zemljama u razvoju i ekonomijama u tranziciji. Posvećen je rješavanju nekih od ključnih problema koji se tiču zdravlja, ishrane, poljoprivrede, životne sredine, industrijskog razvoja.
ICGEB trenutno broji 66 zemalja članica, a Crna Gora postala je jedna od njih 2012. godine. Pored Trsta, Nju Delhija i Kejptauna, posjeduje i mrežu preko 40 povezanih centara širom svijeta čije su istraživačke aktivnosti koordinisane i djelimično finansirane od ICGEB-a.
Važnost članstva u jednom ovakvom centru za Crnu Goru i njene naučnike je izuzetna, s obzirom na činjenicu da su laboratorije ICGEB-a jedne od najboljih u svijetu, a sve zemlje članice i njeni naučnici imaju pun pristup, mogućnost usavršavanja, obuke i istraživanja.
Više informacija o stipendijama možete naći ovdje ili se informisati putem linka: https://www.icgeb.org/activities/fellowship/ ili Nacionalne kontakt osobe za saradnju Crne Gore sa ICGEB-om (ICGEB Liaison Officer):

dr Jelena Zindović
Univerzitet Crne Gore - Biotehnički fakultet
e-mail: jelenazindovic@yahoo.com
tel: 020/268-716
 

 

****Preuzeto sa sajta Ministarstva nauke Crne Gore  http://www.mna.gov.me/vijesti/212095/ICGEB-objavio-novi-poziv-za-stipend...

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn