chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 

Ressourcer

Korkeakoulut työuran aikaisen oppimisen edistäjinä

Sprog: FI

Indsendt af Pekka TENHONEN

/fi/file/korkeakoulut-tyouran-aikaisen-oppimisen-edistajina-1280x720jpgkorkeakoulut-tyouran-aikaisen-oppimisen-edistajina-1280x720.jpg

Miten vuoden 2009 yliopistolain muutokset ovat vaikuttaneet yliopistojen mahdollisuuksiin edistää työuran aikaista oppimista? Entä mikä korkeakoulujen nykyisessä ohjausjärjestelmässä on rahoitusohjauksen kautta kannustanut tai haitannut työuran aikaisen koulutuksen tarjoamista? Entä mitä muita keinoja tähän ohjaukseen on hyödynnetty? Nämä ovat keskeiset kysymykset tämän muistion taustalla.

Selvitys perustuu korkeakouluja koskevan lainsäädännön, tavoiteohjauksen ja rahoituksen analyysiin työuran aikaisen oppimisen näkökulmasta. Sen ovat laatineet Sitran toimeksiannosta korkeakoulututkija Jonna Kosonen ja emeritusprofessori Tarmo Miettinen Itä-Suomen yliopistosta.

Selvitys liittyy Sitran Osaamisen aika – Elinikäisestä oppimisesta kilpailukykyä ja hyvinvointia -projektiin. Kolmivuotisen kokonaisuuden tavoitteena on vauhdittaa Suomen siirtymistä elinikäisen oppimisen politiikkaan, jossa osaamista tarkastellaan hyvinvoinnin rakennusaineina ja siihen käytetyt resurssit nähdään investointina kilpailukykyyn. Elinikäisen oppimisen politiikkaan sisältyy toimiva ohjaus- ja rahoitusjärjestelmä sekä koulutusjärjestelmä, joka takaa jokaiselle suomalaiselle sekä laajan osaamispohjan että jatkuvan oppimisen edellytykset eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa.

Ressource forfatter(e): 
Sitra: Jonna Kosonen ja Tarmo Miettinen
ISBN : 
ISBN 978-952-347-099-6
Publikationsdato:
Torsdag, 28 Februar, 2019
Dokumentets sprog
Type ressource: 
Undersøgelser og rapporter
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn