chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

 
 

Centrum zpráv

A felnőttkori tanulás szerepe a karrier előmenetelben - angol nyelvű írásos megbeszélés

21/11/2018
Jazyk: HU

Novemberi kiemelt témánkhoz kapcsolódóan az EPALE egy írásos eszmecserét szervez arról, hogy hogyan segíti a felnőttoktatás a munkavállalókat abban, hogy alkalmazkodni tudjanak a gyorsan változó munka világához.

A megbeszélés ezen az oldalon fog lezajlani november 22-én 10 órától. A moderátor az EPALE témakoordinátora David Mallows lesz. Ne szalassza el a lehetőséget, hogy megossza gondolatait és tapasztalatait az EPALE közösséggel az alábbi témákban:

10:00-12:30

  • Milyen választ adhat a felnőttoktatás a munkavállalók szükségleteire a hakni gazdaságban (gig economy)?
  • Tudjuk, hogy a magasabb végzettséggel rendelkezők nagyobb valószínűséggel vesznek részt munkahelyi képzésben. Hogyan támogathatjuk a karrier előmenetelét azoknak, akik olyan munkakörökben dolgoznak, amik alacsonyabb készségeket igényelnek?

13:30-16:00

  • A munkahelyi tanulás többsége informális – tanulunk egymástól úgy, hogy megfigyeljük a másikat, beszélünk velük vagy új készségeket próbálunk ki. Milyen szerepet játszhat a felnőttoktatás abban, hogy validálja az így megszerzett tudást és ezzel láthatóbbá tegye a felnőttek készségeit az oktatási rendszerben?
  • Hogyan tudnak a munkáltatók olyan tanulási kultúrát teremteni a munkahelyen, amik támogatják a munkavállalóikat a karrier előmenetelükben?

Szeretnénk megismerni olyan kezdeményezéseket és projekteket, amelyekben részt vállalt, és amelyek célja, hogy a felnőttkori tanulást támogassák a munkahelyen.

Olvassa el Simon Broek blogbejegyzését a témában.

**Megjegyzések fűzéséhez és a résztvevők bemutatkozására már korábban lehetőség nyílik.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn