European Commission logo
Vytvořit účet
Resource Details
ZDROJ

Izvještaj Eurydice.:Podučavanje regionalnih ili manjinskih jezika u školama u Evropi. Evropska komisija/ EACEA /Eurydice, 2019.

Evropska komisija/EACEA/Eurydice, 2019. Podučavanje regionalnih ili manjinskih jezika u školama u Evropi. Izvještaj Eurydice. Luksemburg: Kancelarija za publikacije Evropske unije.

Ovaj Eurydice‐ov izvještaj nudi kratak pregled politika širom Evrope za podršku podučavanju regionalnih ili manjinskih jezika u školama. Prvi dio izvještaja obuhvata reference centralnih obrazovnih vlasti na regionalne ili manjinske jezike u zvaničnim dokumentima. U njemu su takođe ilustrovane neke od politika i mjera u vezi sa podučavanjem regionalnih ili manjinskih jezika u različitim evropskim obrazovnim sistemima. Slijedi pregled primjera projekata i inicijativa finansiranih od strane EU koji imaju za cilj podršku podučavanju regionalnih ili manjinskih jezika u školama u Evropi.

Zadatak mreže Eurydice je da interpretira i objasni načine na koji su različiti obrazovni sistemi Evrope organizovani i kako funkcionišu. Mreža pruža opise nacionalnih obrazovnih sistema, komparativne analize posvećene određenim temama, indikatore i statistike. Sve publikacije su besplatne i dostupne na vebsajtu Eurydice ili, po zahtjevu, u štampanoj formi. Kroz svoj rad, Eurydice ima za cilj da promoviše razumijevanje, saradnju, povjerenje i mobilnost na evropskom i međunarodnom nivou. Mrežu čine nacionalne jedinice u evropskim zemljama, a svima njima koordinira Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu i kulturnu djelatnost EU. Za više informacija o Eurydice mreži, pogledati veb stranicu: http://ec.europa.eu/eurydice.

Resource Details
Podučavanje regionalnih ili manjinskih jezika u školama u Evropi.
Autor zdroje
Corporate author(s): Eurydice (European Education and Culture Executive Agency) Personal author(s): Noorani, Sogol ; Baïdak, Nathalie
Typ zdroje
Případová studie
Země
Evropa
Datum zveřejnění
Jazyk dokumentu
Bosnian
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!