European Commission logo
Vytvořit účet
Blog
Blog

E-Learning Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) λειτουργεί με επιτυχία από το 2001 και παρέχει προγράμματα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Όλα τα νέα προγράμματα που αναπτύσσονται, προσανατολίζονται στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.

Μέχρι σήμερα, 16η χρονιά λειτουργίας των εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το e-learning του ΕΚΠΑ έχει  επιμορφώσει περισσότερα από 45.000 άτομα.

Τα προγράμματα διεξάγονται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου και απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας που είτε ξεκινάνε σήμερα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε εργάζονται ήδη ως στελέχη σε επιχειρήσεις και ενδιαφέρονται να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι διαθέσιμα πάνω από 200 προγράμματα εκπαίδευσης στα ελληνικά σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Φιλοσοφία, Δημιουργική Γραφή κ.α.

Επιπλέον στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών το Κέντρο Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (E-Learning) προχώρησε στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας από την οποία παρέχονται υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα στα Αγγλικά  (http://elearninguoa.org/) σε μια σειρά από ακαδημαϊκά πεδία όπως: Ιστορίας/Αρχαιολογία, , Μεσογειακής Διατροφή & Υγεία, Φιλοσοφία, Τέχνες & Πολιτισμό, Νανοτεχνολογία- Νανοϊατρική , Οικονομικά, Περιβάλλον & Αρχιτεκτονική, Coaching κ.ά

 

Είναι σημαντικό ότι ένα μεγάλο μέρος των Προγραμμάτων συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση με την πράξη μέσω της εκμάθησης λογισμικών προγραμμάτων και της πρακτικής εφαρμογής τους σε πραγματικά δεδομένα επιχειρήσεων μέσω case studies.

Βασικός στόχος της σειράς προγραμμάτων D.P.E (Digital Practice and Education) που διατέθηκαν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2013, είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευόμενων με δεξιότητες (skills) που απαιτούνται σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύνδεσης της θεωρητικής γνώσης με τις δεξιότητες και την εφαρμοσμένη γνώση που ζητά η αγορά εργασίας, το E-Learning προχωράει σε συνεργασίες με φορείς ή εταιρείες που στόχο έχουν την ανάδειξη των αναγκών επιμόρφωσης σε συγκεκριμένους τομείς όπως πχ η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Logistics για την ανάπτυξη του Προγράμματος «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας»,  η συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση του προγράμματος «Business Responsibility in Practice», η συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (International Union of Architects  - UIA) για την ανάπτυξη του προγράμματος Design and Optimization of Zero Energy Consumption Buildings κ.α . Παράλληλα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών και εταιρειών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν επιμορφώσει μέρος του προσωπικού τους μέσω των e-learning προγραμμάτων του ΕΚΠΑ.

Η επιτυχής ολοκλήρωσή των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Eπιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης και αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Ακολουθούν ενδεικτικά testimonials εκπαιδευόμενων που έχουν ωφεληθεί από το e-learning πρόγραμμα που παρακολούθησαν:

 

Εκπαιδευόμενος e-learning Προγράμματος ‘’Chartering (Ναυλώσεις πλοίων)’’

Το πρόγραμμα του Chartering ήταν εξαιρετικά δομημένο, είχε πολύ καλή οργάνωση και αλληλουχία. Παρότι έχω σπουδάσει Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα με βοήθησε να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο των ναυλώσεων μέσα από τη θεωρία αλλά και πραγματικά παραδείγματα που διδαχθήκαμε. Επίσης, η δια ζώσης συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικά άτομα του κλάδου και να μάθω στην πράξη το πώς γίνεται μία διαπραγμάτευση μίας ναύλωσης. Συστήνω το πρόγραμμα αυτό ανεπιφύλακτα. Η διδασκαλία παρέχει τη δυνατότητα ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως γνώση του αντικειμένου, να αποκτήσουν μία σωστή σφαιρική γνώμη.

Κ. Ε.

Εκπαιδευόμενος e-learning Προγράμματος Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών μονάδων

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά διότι το e-learning Πρόγραμμα με τίτλο "Οργάνωση και διοίκηση ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων" που παρακολούθησα με βοήθησε να πάρω μία καλύτερη επαγγελματική θέση στον τουριστικό τομέα με τον οποίο ασχολούμαι!!!!! Ευχαριστώ τη γραμματεία και τους καθηγητές για την τόσο καλή βοήθεια!! Γι'' αυτό εξακολουθώ και επιλέγω κι άλλα e-learning!!

Κ. Α. - Χ.

http://elearn.elke.uoa.gr - προγράμματα στα ελληνικά

http://www.elearninguoa.org - προγράμματα στα αγγλικά

Login (0)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Nejnovější diskuze

EPALE Diskuse: Budování inkluzivní jazykové rozmanitosti v Evropě

Učení se cizích jazyků je klíčem nejen pro sociální začlenění, mobilitu pracovní síly, ale také přispívá k soudržné a kulturně obohacené Evropě. Zúčastněte se naší další diskuse a diskutujte o roli jazykového vzdělávání v dnešní Evropě!

Více

Nový web EPALE – problémy a dotazy

České národní středisko EPALE by vás, členy komunity EPALE, chtělo požádat, abyste v této diskuzi sdíleli zjištěné nedostatky nebo vaše dotazy, týkající se například vkládání nového obsahu na platformu.

Více

EPALE diskuse: rozvíjení dovedností pro zdravý život v éře COVIDU!

Zúčastněte se diskuse a nenechte si ujít její přímý přenos!

Více