chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

Blog

Liikunnanohjausta Fuengirolassa

22/11/2019
od hanna heiskanen
Jazyk: FI

/cs/file/espanjapngespanja.png

Toimin Lapinlahdella Kaskikuusen kansalaisopiston liikunnan tuntiopettajana oman toimen ohella. Kuulin tästä hankkeesta rehtoriltamme ja innostuin kovasti ajatuksesta että nyt olisi mahdollisuus lähteä matkaan ja tutustumaan uusiin paikkoihin, kulttuuriin ja saada uusia ideoita työhöni. Niinpä ilmoittauduin hankkeeseen mukaan ja kohtahan oli jo selvää että hanke toteutuisi ja matkaan pääsisin. Suunnittelutyö alkoi heti.

Matkani suuntautui Espanjan auringon alle Andalucian rehevälle maaperälle suomalaisten suosimaan Fuengirolaan. Kohde valikoitui myös siksi että siellä asustelee sukulaistyttöni ja paikka oli entuudestaan minulle tuttu.

 

Googletin erilaisia vaihtoehtoja ja kohteista valikoitui Coliseum gym sport center. Paikka, kurssit ja liikunnallinen ohjelma oli sitä mitä hain ja mikä minulla oli tavoitteena: mm. oppia uutta, saada uusia ideoita liikunnanohjaukseen, tutustua uusiin ryhmäliikuntatunteihin - kokeilla ja olla mukana niissä, lisäksi vahvistaa/opetella espanjan alkeita ja näin lisätä kielitaitoa ja kulttuurituntemusta. Otin yhteyttä sähköpostitse liikuntakeksukseen ja kohteesta sain yhteyshenkilökseni paikan omistajan jonka kanssa keskustelin sitten ennen matkalle lähtöäni WhatsAppissa kaikista mahdollisista asioista: liikuntatunneista, kurssimaksuista, salin toimintatavoista. Tietoa sain ennakkoon myös liikuntakeskuksen nettisivuista.

 

/cs/file/espanja2jpg-1espanja2.jpg

 

Täytyy heti todeta että kohde, paikkakunta, ohjaajat ja kohteen ohjelma oli loistava. Lisäksi majoituspaikan valinta ja sen sijainti olivat osuneet nappiin. Vuokrasin yksityiseltä (bongasin Facebookista: Costa del Solin vuokra-asunnot) yksiön kattoterassilla ja uima-altaalla varustettuna. Tiesin että elokuu on kuuma kuukausi Fuengirolassa ja uima-allas oli ehdoton kriteeri majoituspaikan valintaa tehdessä.

Matkan yhteensä n. 5km majoituksesta liikuntakeskukseen pyöräilin. Vuokrasin pyörän viikoksi että pääsisin omaan tahtiin kulkemaan liikuntakeskuksen aikataulujen ja tuntien/kurssien mukaan. Välttämättä paikallisliikenne ei kulje tarkkojen aikataulujen mukaan joten varmistin että pääsen perille niin kuin olin suunnitellut. Joten ohjattujen tuntien lisäksi tuli kelpo annos liikuntaa päivittäin.        

/cs/file/espanja3jpgespanja3.jpg

  

Viikon aikana tutustuin  uusiin ihaniin espanjalaisiin ohjaajiin ja -ohjauskultuuriin. Erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin mm. pilates , coliseo fit-tunteihin, zumpaan, sisäpyöräilyyn, kuntosalitoimintaan ja ulkokuntoilulaitteisiin ja tietenkin leppoisaan espanjalaiseen elämänrytmiin herkullisine tapaksineen ja muihin ruokiin. Yleensä aamutunneilla kävin kovemmissa harjoituksissa ja iltapäivällä/iltaisin kevyemmissä ryhmäliikuntatunneilla. Lisäksi vaihdellen kuntosalitoimintaa ja tuntien seuraamista.

/cs/file/espanja1jpgespanja1.jpg

Viikko oli antoisa, virikkeellinen ja vähän eksoottinenkin. Opin uutta ja näkemys laajeni entisestään mm. ohjauskulttuurista. Lähtisin uudestaan ja suosittelen lämmöllä kaikille jos tällainen tilaisuus tulisi eteen!

 

Hanna Heiskanen

Kaskikuusen Kansalaisopisto

Lapinlahti

 

Tämä blogi on yksi kuuden opinjanoisen kansalaisopiston yhteisen aikuiskoulutushankkeen oppimistarinoista. Lisätietoa hankkeestamme ja muita oppimistarinoita löydät täältä.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn