chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Отдел с новини

26. in 27. novembra 2015 je v Dolenjskih Toplicah potekala mednarodna konferenca »Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov«

02/12/2015
от Ana Granda Jakše
Език: SL

Organizator mednarodne konference »Širi obzorja – izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov« Razvojno izobraževalni center (RIC) Novo mesto je konferenco organiziral v sodelovanju s partnerji projektov e-Roma Resource ter Finally – Finančna pismenost za Rome. Konferenca je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Povabilu na konferenco so se odzvale številne mednarodne in nacionalne institucije ter posamezniki. V dveh dneh se je na konferenci zvrstilo 260 udeležencev iz 12-ih evropskih držav. Na stojnicah projektne tržnice se je predstavilo 26 mednarodnih projektov ter primerov dobrih nacionalnih praks, v različnih delavnicah, delovnih skupinah, okroglih mizah ter plenarnem delu pa se je predstavljalo več kot 90 različnih prispevkov.

S konferenco so organizatorji želeli poudariti pomen povezovanja deležnikov na področju vključevanja Romov, spodbuditi mreženje in sodelovanje med resorji in institucijami, oblikovati nova partnerstva, omogočiti izmenjavo dobrih praks skozi uporabo gradiv in materialov, pripravljenih v sklopu različnih projektov s področja vključevanja Romov.

Platforma eromaresource.com predstavlja virtualno obliko konference. Njen namen je predstavljanje rezultatov ter na ta način zagotavljati trajnost projektov, ki so bili financirani iz javnih sredstev in bi morali biti dolgoročno dostopni vsem. Dogajanje je na voljo na spletni strani konference na povezavi.

/bg/file/siriobzorja-kolazjpgsiri_obzorja-kolaz.jpg

 

And Granda Jakše, RIC Novo mesto

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email