chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Ресурси

Statushouders via een schakeltraject naar een beroepsopleiding

Език: NL

Публикувано от NSS EPALE Nederland

Schakelprogramma's bereiden statushouders voor op beroeps- of hoger onderwijs in Nederland. In de nieuwe wet inburgering, die in 2021 ingaat, wordt een onderwijsroute ingericht, die statushouders ondersteund bij het zo snel mogelijk behalen van een Nederlnds diploma. Een schakelvoorziening wordt onderdeel van deze onderwijsroute. Een dergelijk traject bereidt statushouders voor op een opleiding in Nederland en zorg voor een goede aansluiting op de toelatingseisen van de gekozen opleiding. Een Nederlands diploma verhoogt immers de kansen op de arbeidsmarkt en geeft statushouders de beste kansen op passend werk. 

De vraag die in het onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving centraal staat is wat er voor nodig is om te zorgen dat (meer) statushouders via schakeltrajecten doorstromen naar reguliere (beroeps)opleidingen en aldus de beste kansen hebben op passend werk in Nederland. 

 

Bron ->> Kennisplatform Integratie & Samenleving


 

EPALE heeft voor iedereen iets te bieden die actief is in het volwassenenonderwijs! Meer weten, kijk hier.

Автор(и) на ресурса: 
Marjan de Gruijter
Jolanda Asmoredjo
Hannah de Lange
Inge Razenberg
Дата на публикуване:
вторник, 7 Април, 2020
Език на документа
Вид ресурс: 
Проучвания и доклади
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email