chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Ресурси

Sitra Osaamisen aika - Työttömien näkökulma elinikäiseen oppimiseen

Език: FI

Публикувано от Sabrina Somersaari

Kuva: Ingo Joseph (Canva)

 

Nopeasti muuttuvassa maailmassa jokaisella tulisi olla mahdollisuus kehittää osaamistaan eri elämäntilanteissa. Kun ihminen jää työttömäksi, jää hän samalla vaille työssä tapahtuvaa oppimista. Miten työttömät kokevat mahdollisuutensa osaamisen kehittämiseen?

Muistio antaa moniäänisen kokonaiskuvan työttömien näkökulmasta elinikäiseen oppimiseen.

Äänen saavat työttömät itse. Näkökulmaa täydentävät työttömiä ohjaavien henkilöiden sekä työ- ja elinkeinotoimiston työntekijöiden ajatukset. Heidän ja työttömien kokemukset on kerätty haastatteluilla ja dialogeilla. Aihetta syventää lisäksi sosiologian ja taloustieteilijöiden neljä tutkimusartikkelia.

Mitä pidempään työttömyys kestää, sitä tärkeämpää on ylläpitää ja kehittää osaamista työttömyyden aikana. Uuden oppiminen kaikissa elämänvaiheissa vaikuttaa keskeisesti ihmisen hyvinvointiin. Osaamisen jatkuva uudistaminen on myös edellytys yritysten ja yhteiskunnan tulevaisuuden kilpailukyvylle.

Автор(и) на ресурса: 
Sitra
Дата на публикуване:
четвъртък, 2 Април, 2020
Вид ресурс: 
Проучвания и доклади
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn