chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Отдел с новини

Zakaj je program PUM dober?

15/10/2015
от Neja Colja
Език: SL

Dobre novice se hitro širijo. O Projektnem učenju mladih (PUM) in njegovih uspešnih rezultatih, smo na EPALE že pisali.

Tokrat v ospredje postavljamo prispevek, ki je bil predvajan v oddaji Tednik na RTV SLO1. V njem je predstavljen veslač Rajko Hrvat, ki je pred leti s pomočjo mentorjev v PUM končal srednjo šolo in celo diplomiral. Prispevek se dotika tudi problematike financiranja vseh PUM-ov v Sloveniji.

Rajko je pred leti skoraj obupal. Imel je težave z učenjem, komaj končal osnovno šolo in opustil srednjo šolo. S pomočjo PUM-a je srednjo šolo zaključil, celo diplomiral in se začel ukvarjati s športom, kjer danes dosega odlične rezultate. V začetku septembra je v Franciji postal svetovni podprvak v veslanju v disciplini lahki enojec.

Kaj so značilnosti programa PUM in kaj so trenutne težave, s katerimi se soočajo mentorji po Sloveniji, si oglejte tukaj. Prispevek o Rajku se začne v 46. minuti.

/et/file/rajkojpgrajko.jpg

 

Vir: RTV 4, Oddaja Tednik, 5. 10. 2015

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn