chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Блог

International Ældredag

29/09/2015
от Christina ANDERSEN
Език: DA
Document available also in: EN LT NL PL SL SV ET RO

/bg/file/olderpersonsresizedjpgInternational Older Persons Day

International Older Persons Day

 

Verdens befolkning er under en gradvis forandring. Over de næste 50 år vil antallet af ældre personer i verden vokse fra omkring 600 millioner til næsten 2 milliarder. Med andre ord er én ud af ti i dag 60 år eller ældre, og dette tal vil i 2050 være én ud af fem – hvilket betyder, at der for første gang i menneskets historie vil være flere personer over 60 år end børn. Tallet forventes at være én ud af tre i 2150.

 

Du kan finde milepælsudgivelsen her.

 

International Older Persons Day

Den Internationale Ældredag

Den 1. oktober er Den internationale Ældredag – en dag der skal øge bevidstheden om hvordan en aldrende befolkning påvirker samfundet og om behovet for at sikre at mennesker kan andres med værdighed.

Dagen blev vedtaget den 14. december 1990 i FN. Dette års tema er aldersinklusion i bymiljøet.

EPALE og livslang læring

Livslang læring er et essentielt område for EPALE og vi gør vores bedste for at sikre at platformen er til nytte for lærere og undervisere for ældre. Vi har forberedt masser af interessant indhold for at fejre Den Internationale Ældredag.

Gå ikke glip af EPALE’s to spændende nye case-studier d. 1. oktober: Vi udgiver en artikel om CINAGE – et projekt, der fremmer aktiv aldring, og har hjulpet andre mennesker til at lære om filmproduktion; og Edita Satiene fra ”Seniors Initiatives Centre” fortæller om, hvordan hun har brugt fysisk aktivitet i uformel læring med ældre.

Husker du vores historie om graffiti-bedstemødrene fra Lissabon? Du kan genlæse denne inspirerende fortælling her. Hvis du vil lære mere om intergenerationslæring, så tag et kig på læringsmiljøeksperten Simon Broeks artikel her (tilgængelig på følgende sprog: DE, EN, ES, FR, IT, PL).

EPALE’s nationale teams udsender artikler om emnet på dagen. EPALE Litauen organiserer en konference om digitale færdigheder for ældre, og EPALE Sverige udgiver en blogartikel på engelsk af en af deres største interessenter om ældres voksenlæring og udviklingsbehov.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email