Премини към основното съдържание
Resource Details
РЕСУРС

Avtobiografsko iz PUM-a tudi v knjižnici Andragoškega centra Slovenije

»Razumem te. Ni bilo lahko, a imaš pravico, ki je hkrati tvoja dolžnost,

da greš naprej z dvignjeno glavo. Z odločitvijo za zmago …

Ker pride natančno tisto, o čemer sanjate, v kar verjamete in za kar trdo delate.«

 

Knjižno zbirko knjižnice Andragoškega centra Slovenije (ACS) sta obogatili knjigi Prtljaga preteklosti in Druga perspektiva iz zbirke Avtobiografsko, ki prinaša zgodbe mladih v programu PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle).

Zbirka Avtobiografsko prinašajo neprecenljive zgodbe mladih PUM-ovcev ter njihovih mentorjev in zunanjih sodelavcev v programu PUM, ki deluje v okviru zasebnega zavoda Familija v Škofji Loki. Govori o medčloveških odnosih in povezanosti, ki ljudem omogoča, da se v življenju uresničijo.

Gre za raznovrstne in pristne zgodbe mladih ljudi, ki so iz takih in drugačnih razlogov postali socialno izključeni. Njihove zgodbe so raznovrstne, predvsem pa osebne in iskrene. Avtobiografsko pa je mogoče razumeti tudi kot svojevrstno učno gradivo za izobraževalce odraslih, posebej za tiste, ki delajo z ranljivimi skupinami odraslih. Svoje namreč dodajo zgodbe mentoric, ki jih le redko kaj še preseneti. Pišejo, kako se počutijo ob uspehih oz. neuspehih udeležencev, kako delajo svoje delo in kako ga doživljajo, kakšen je njihov vpliv in kako doživljajo svoje poslanstvo. Kot je napisala Natalija Žalec (ACS), njihova premišljevanja ob sodelovanju z mladimi v PUM-u bogatijo in širijo razumevanje tistega, kar je nekoč davno zapisal Seneka: »Ne učimo se za šolo, ampak za življenje.«

Več o zbirki si lahko preberete tukaj.

 

Resource Details
ISBN
978-961-281-671-1
Автор(и) на ресурса
Anja Eržen idr.
Вид ресурс
Друго
Държава
Дата на публикуване
Език на документа
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!