Премини към основното съдържание
News
Новини

Projekt CINAGE – snemanje filmov, kjer se povežejo študentje AGRFT s starejšimi

O projektu CINAGE – Evropski film za dejavno staranje, smo na EPALE že pisali. Tokrat v ospredje postavljamo radijsko oddajo STORŽ, kjer gre za pogovor med snovalci samega projekta. Ekipa CINAGE je predstavila izkušnjo s tečaja CINAGE in filmske delavnice, kjer so mladi mentorji sodelovali skupaj s starejšimi študenti in skupaj ustvarili film.

V pogovorni oddaji sodeluje študentka iz Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Katarina Morano, andragoginja Meta Žgur ter Uroš Trampuž in Dušana Findeisen, predstavnika Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO).

»V teh filmih ni stereotipov o starosti! Ni napačne interpretacije potreb starejših in njihovega življenja! Ni politik, ki starejše silijo v neambiciozno preživljanje prostega časa in stanje odvisnosti. Ni večnih razprav o pokojninah! Ni medikalizacije starosti!«

Vabimo vas k poslušanju oddaje, kjer lahko slišite dodatne informacije o Projektu CINAGE. Ob tem vas še opomnimo, da bo v torek, 22. 9. 2015, potekala Končna delavnica projekta CINAGE. Več o samem dogodku in prijavi si preberite tukaj.

Login (0)
Маркери

Users have already commented on this article

Влезте през профила си или се регистрирайте за да може да коментирате.

Искате да напишете статия?

Не се колебайте да го направите!

Влезте в линка долу и започнете публикуването на нова статия!

Най-актуалните дискусии

Ролята на обучението на възрастни за подпомагане на кариерното развитие

Причини за ниското участие в УЦЖ на хората в трудоспособна възраст в България?