chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Отдел с новини

Projekt CINAGE – snemanje filmov, kjer se povežejo študentje AGRFT s starejšimi

21/09/2015
от Neja Colja
Език: SL

O projektu CINAGE – Evropski film za dejavno staranje, smo na EPALE že pisali. Tokrat v ospredje postavljamo radijsko oddajo STORŽ, kjer gre za pogovor med snovalci samega projekta. Ekipa CINAGE je predstavila izkušnjo s tečaja CINAGE in filmske delavnice, kjer so mladi mentorji sodelovali skupaj s starejšimi študenti in skupaj ustvarili film.

/en/file/projekt-cinagejpgprojekt-cinage.jpg

V pogovorni oddaji sodeluje študentka iz Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Katarina Morano, andragoginja Meta Žgur ter Uroš Trampuž in Dušana Findeisen, predstavnika Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO).

»V teh filmih ni stereotipov o starosti! Ni napačne interpretacije potreb starejših in njihovega življenja! Ni politik, ki starejše silijo v neambiciozno preživljanje prostega časa in stanje odvisnosti. Ni večnih razprav o pokojninah! Ni medikalizacije starosti!«

Vabimo vas k poslušanju oddaje, kjer lahko slišite dodatne informacije o Projektu CINAGE. Ob tem vas še opomnimo, da bo v torek, 22. 9. 2015, potekala Končna delavnica projekta CINAGE. Več o samem dogodku in prijavi si preberite tukaj.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Показване на 1 - 1 от 1
  • снимка на Ajda Turk

    Kdor se je udeležil zaključne delavnice CINAGE po CINAGE-u, je imel izvrstno priložnost videti kakovstne rezultate projekta. Kdor jih še ni videl, priporočam, da si jih ogleda na spletni strani projekta: http://cinageproject.eu/si/. Kratki igrani filmi so izvrstni. Sodelovanje z AGRFT je vidno. Prav takoje zelo uporaben priročnik za izobraževalce (starejših) odraslih.