chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Ресурси

Most do izobrazbe – UŽU MI

Език: SL

Публикувано от Neja Colja

Program Most do izobrazbe – UŽU MI je namenjen manj izobraženim, ki želijo nadaljevati šolanje oziroma se še izobražujejo. Udeleženci obnovijo in pridobivajo znanja, ki jim omogočajo lažje obvladovanje nove učne pomoči, kar jim poveča možnost za uspešen zaključek šolanja. Program je del zbirke programov UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost, ki so namenjeni razvoju pismenosti odraslih.

/bg/file/logouzumostdoizobrazbejpglogo_uzu_most_do_izobrazbe.jpg

Programe UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost so pripravili na Andragoškem centru Slovenije (ACS) na podlagi izsledkov mednarodne raziskave pismenosti odraslih. Namenjeni so odraslim, ki imajo za sabo manj kot deset let šolanja in si želijo izboljšati svojo pismenost. Glavni namen programov je izboljšati pismenost udeležencev in jim s tem zagotoviti večjo samostojnost v vsakdanjem življenju ter jih spodbuditi za nadaljnje učenje in izobraževanje. Programi so brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) in Evropski socialni sklad (ESS).

Odraslim ponujajo pet javno veljavnih programov:

  • Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS
  • Most do izobrazbe – UŽU MI
  • Moj korak – UŽU MK
  • Izzivi podeželja – UŽU IP
  • Moje delovno mesto – UŽU MDM

Po končanem programu UŽU MI naj bi se udeleženec vključil v izbrani izobraževalni program za pridobitev formalne izobrazbe oz. nadaljeval nedokončan program ali prekvalifikacijo. Najpogostejše vsebine, ki se jih udeleženci v  programu učijo in spoznavajo, so: iskanje, izbira in raba informacij, učni tipi in učne tehnike, načrtovanje lastne izobraževalne poti, računalništvo, načrtovanje lastne izobraževalne poti.

Več o samem programu si preberite tukaj.

/bg/file/mimimijpgmi_mi_mi.jpg

Автор(и) на ресурса: 
Andragoški center Slovenije
ISBN: 
978-961-6130-47-9
Дата на публикуване:
понеделник, 1 Януари, 2007
Вид ресурс: 
Друго
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn