Премини към основното съдържание
Resource Details
РЕСУРС

Most do izobrazbe – UŽU MI

Program Most do izobrazbe – UŽU MI je namenjen manj izobraženim, ki želijo nadaljevati šolanje oziroma se še izobražujejo. Udeleženci obnovijo in pridobivajo znanja, ki jim omogočajo lažje obvladovanje nove učne pomoči, kar jim poveča možnost za uspešen zaključek šolanja. Program je del zbirke programov UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost, ki so namenjeni razvoju pismenosti odraslih.

Programe UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost so pripravili na Andragoškem centru Slovenije (ACS) na podlagi izsledkov mednarodne raziskave pismenosti odraslih. Namenjeni so odraslim, ki imajo za sabo manj kot deset let šolanja in si želijo izboljšati svojo pismenost. Glavni namen programov je izboljšati pismenost udeležencev in jim s tem zagotoviti večjo samostojnost v vsakdanjem življenju ter jih spodbuditi za nadaljnje učenje in izobraževanje. Programi so brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) in Evropski socialni sklad (ESS).

Odraslim ponujajo pet javno veljavnih programov:

  • Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS
  • Most do izobrazbe – UŽU MI
  • Moj korak – UŽU MK
  • Izzivi podeželja – UŽU IP
  • Moje delovno mesto – UŽU MDM

Po končanem programu UŽU MI naj bi se udeleženec vključil v izbrani izobraževalni program za pridobitev formalne izobrazbe oz. nadaljeval nedokončan program ali prekvalifikacijo. Najpogostejše vsebine, ki se jih udeleženci v  programu učijo in spoznavajo, so: iskanje, izbira in raba informacij, učni tipi in učne tehnike, načrtovanje lastne izobraževalne poti, računalništvo, načrtovanje lastne izobraževalne poti.

Več o samem programu si preberite tukaj.

Resource Details
ISBN
978-961-6130-47-9
Автор(и) на ресурса
Andragoški center Slovenije
Вид ресурс
Друго
Държава
Дата на публикуване
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!