chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Ресурси

Program Izzivi podeželja – UŽU IP

Език: SL

Публикувано от Neja Colja

Program Izzivi podeželja – UŽU IP je namenjen manj izobraženim prebivalcem podeželja, ki želijo izboljšati svoj ekonomski in socialni položaj ter so motivirani za izvajanje dejavnosti na podeželju. Glavni cilj programa je, da udeleženci s pridobivanjem temeljnih znanj in spretnosti lažje prepoznavajo in vrednotijo lastne potenciale ter možnosti podeželskega okolja z vidika samozaposlitve. Program je del zbirke programov UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost, ki so namenjeni razvoju pismenosti odraslih.

/bg/file/uzuipgifuzu_ip.gif

Programe UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost so pripravili na Andragoškem centru Slovenije (ACS) na podlagi izsledkov mednarodne raziskave pismenosti odraslih. Namenjeni so odraslim, ki imajo za sabo manj kot deset let šolanja in si želijo izboljšati svojo pismenost. Glavni namen programov je izboljšati pismenost udeležencev in jim s tem zagotoviti večjo samostojnost v vsakdanjem življenju ter jih spodbuditi za nadaljnje učenje in izobraževanje. Programi so brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) in Evropski socialni sklad (ESS).

Odraslim ponujajo pet javno veljavnih programov:

  • Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS
  • Most do izobrazbe – UŽU MI
  • Moj korak – UŽU MK
  • Izzivi podeželja – UŽU IP
  • Moje delovno mesto – UŽU MDM

Program je sestavljen iz 120 ur in se zaključi v približno 3. mesecih. Vsebine, ki se jih učijo, so: odkrivanja lastnih interesov in potencialov, spoznavanje lokalnega okolja, spoznavanje primerov dobrih praks in možnosti v lokalnem okolju. Po končanem programu imajo udeleženci izoblikovano zamisel in načrt za izvajanje dejavnosti v lokalnem okolju ter razumejo načela trajnostnega razvoja.

Več o programu si preberite tukaj. 

/bg/file/ipjpgip.jpg

Автор(и) на ресурса: 
Andragoški center Slovenije
ISBN: 
978-961-6130-47-9
Дата на публикуване:
понеделник, 1 Януари, 2007
Вид ресурс: 
Друго
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn