chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Ресурси

Dialog kot proces sodelovanja zapora z okoljem

Език: SL

Публикувано от Ajda Turk

E-knjiga Dialog kot proces sodelovanja zapora z okoljem je rezultat projekta Learning in prison: Razvijanje ključnih spretnosti za vseživljenjsko učenje strokovnjakov v zaporih. V njej so prikazani izbrani primeri dobrih praks, pedagoške metode in t. i. Shema procesa dialoga za projekt Learning in prison. Projekt je izvajal Center za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje skupaj s projektnimi partnerji iz Velike Britanije, Turčije in Francije.

Cilj projekta je bil v zaporu ustvariti spodbudno okolje, kjer bo lahko potekalo učinkovito učenje. Da bo prišlo do spremembe v razumevanju zaporov kot učečih se organizacij, sta potrebni ustvarjalnost in fleksibilnost tako zunanjih izvajalcev storitev kot tudi zaposlenih v zaporih. To je pomembno zaradi razumevanja vpliva na odnose, ki jih zaporniki razvijejo z zaposlenimi in zunanjimi izvajalci storitev in posledično vpliva na rezultate izobraževanja.

Elektronska knjiga je služila kot orodje na delavnicah, organiziranih v okviru tega projekta. V pomoč pa je lahko tudi delavcem v zaporih, zapornikom in vsem ostalim deležnikom, povezanih z zaporniškim sistemom, ter pri izvajanju podobnih projektov v prihodnje.

Več o projektu in drugih projektnih rezultatih, ki so nastali s podporo programa Vseživljenjsko učenje, preberite tukaj.

/bg/file/learningprison1jpg-0learning_prison_1.jpg

Автор(и) на ресурса: 
Center za izobraževanje in kulturo Trebnje
Çanakkale Onsekiz Mart University, Biga Vocational High School
Espace Pedagogy Formation France
Learning Initiatives for Employment CIC
Дата на публикуване:
понеделник, 1 Декември, 2014
Език на документа
Вид ресурс: 
Възможности и ресурси
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn