chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Отдел с новини

HIHTAST: Aktivno staranje v sodobni družbi

06/08/2015
от Neja Colja
Език: SL

Med letošnjimi nominiranci za nagrado EAEA Grundtvig Award 2015 je bil tudi projekt HIHTAST: Aktivno staranje v sodobni družbi. Namen projekta HIHTAST je spodbujanje aktivnega staranja in dobrega počutja v Evropi prek spletne mreže evropskih partnerjev.

V okviru projekta starejšim prebivalcem nudijo treninge, ki jim omogočajo upravljanje z računalniki, uporabo interneta in spletnega orodja Web 2.0. S tem spodbujajo svoje umske sposobnosti ter izboljšujejo telesno in duševno počutje.

To omrežje je ustanovljeno na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni tudi za zagotavljanje usposabljanj in podpore pri uporabi IKT za druge starejše ljudi. Poleg tega ta mreža deluje kot prizorišče za starejše ljudi v Evropi, kjer si lahko izmenjajo izkušnje, se povezujejo, učijo novih kultur …

Gre za mednarodni projekt, pri katerem je sodelovalo pet organizacij iz Belgije, Velike Britanije, Portugalske, Turčije in Italije.

Več o samem projektu si lahko preberite na HIHTAST: Active ageing in the modern society.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn