chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Календар

Urbaria Forum: Tulevaisuuden kaupunkikoulu!

Публикувано от Vivianne Ruohola преди 5 месеца 1 седмица

вторник 3 Септември 2019
Helsinki
,

Elo-syyskuussa EPALEn teema on haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien sosiaalinen osallisuus. Sosiaalinen segregaatio eli eriytyminen voi alkaa jo varhaisessa vaiheessa, kouluvuosien aikana. Syyskuussa Tiedekulmassa, Helsingissä on tarjolla ilmainen seminaari "Urbania Forum: Tulevaisuuden kaupunkikoulu!" aiheesta kiinnostuneille.

 

Urbaria Forum: Tulevaisuuden kaupunkikoulu!

Millaisin keinoin koulusegregaatiota voidaan torjua? Voidaanko naapurustoja nostaa positiiviselle uralle koulun avulla? Mitä on tehty muualla Euroopassa? Uusia työkaluja segregaatiohaasteen ratkomiseen Helsingistä ja Amsterdamista.

Tulevaisuuden kaupunkikoulu -seminaari on ilmainen kaikille ja se järjestetään Tiedekulman Stagella 3.9. klo 13.00-15.00. Linkin tapahtuman facebook-sivulle löydät tästä.

Suomen uusimmissa PISA-tuloksissa osaamistasoltaan parhaan ja heikoimman koulukymmenyksen välille on syntynyt kolmen vuoden osaamisero. Kasvaneiden erojen taustalla ovat isoissa kaupungeissa etenkin naapurustojen väliset sosioekonomiset ja etniset erot. Kansainvälisesti koulusegregaatio on tunnistettu vakavaksi ongelmaksi, joka voi myös kasvattaa riskiä yhä lisääntyvään eriytymiseen esimerkiksi lapsiperheiden ulosmuuttojen kautta. Keinovalikoimaa koulujen ja naapurustojen tukemiseen kehitetään jatkuvasti: Suomessa ja yhteistyömaissa käynnissä olevissa hankkeissa etsitään parhaita käytänteitä GIS-työkaluista aina pedagogisiin malleihin.

Tule Helsingin yliopiston Urbarian yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa järjestämään miniseminaari Urbaria Forumiin kuulemaan alan uusinta tutkimustietoa ja keskustelemaan alan toimijoiden kanssa!

Ohjelmassa mukana:

Tutkimusvastaava Ralph Rusconi, Amsterdamin kaupunki: Experiences from Amsterdam: How to support schools in a segregated city?

Apulaisprofessori Venla Bernelius, HY ja FM Hertta Sydänlammi: Koulusegregaatiota vastaan paikkatietotyökaluilla! Oppilasalueiden rajanveto ja GIS-mallinnuksen mahdollisuudet

Perusopetusjohtaja Outi Salo, Kasko, Helsingin kaupunki: Koulu naapuruston sydämeksi monialaisella yhteistyöllä

Apulaisprofessori Sonja Kosunen, HY: Havaintoja kentältä: kaikkien koulu ja oppilasryhmittely

Tutkimuspäällikkö Katja Vilkama, Helsingin kaupunki: Koulun merkitys lapsiperheiden muutossa: Onko meillä riski itseään vahvistavaan segregaatioon?

 

Oletko Sinä kirjoittanut tai tutkinut koulusegrenaatiota? Voit linkittää oman tutkimuksesi tämän tapahtuman alapuolelle, jotta EPALElaiset pääsevät lukemaan sen ja virittäytymään aiheeseen jo ennen syyskuuta!

Nähdään tiedekulmassa!

Основен език:
Такса за участие: 
Не
Краен срок за регистрация: 
16/08/2019
Онлайн събитие: 
Не
Организирано от: 
Institute of Urban and Regional Studies
Тип организатор: 
Друго събитие
Целева група: 
Научни работници, студенти, изследователи по андрагогика;
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn